nba_novi_logo

NBA VESTI

Priđoni: Košarka u NBA i Evropi su dva različita sporta 

Argentinski košarkaš Pablo Priđoni rekao je danas da ne žali što je pred kraj karijere odlučio da napusti Evropu i oproba se u NBA ligi.  Priđoni je u avgustu sa Njujork Niksima potpisao ugovor na veteranski minimum (473.000 dolara po sezoni) i tako postao najstariji ruki u istoriji amricke profesionalne košarkaške lige.
-Nedostaje mi igranje u završnici meča, ali ne žalim. Nekad dobijem manju, nekad veću minutažu i trudim se uvek da pružim maksimum. Za sada uživam, videćemo kako će se stvari odvijati u drugom delu sezone – rekao je Priđoni za španske medije.
Reprezentativac Argentine u dosadašnjem delu sezone prosečno je igrao 15 minuta po meču i beležio 3,6 poena i 3,1 asistenciju.
-Košarka u NBA i Evropi su dva različita sporta, jer su drugačija pravila i način igre. Isto je i van terena, ritam takmičenja, putovanja, način treniranja, otkrio sam dosta toga novog i pokušavam da se što pre prilagodim – poručio je 35. godišnji košarkaš.
On je dodao da je nastavio da prati dešavanja u bivšem klubu Kaha Laboral i da je u kontaktu sa saigračima.
-Bio sam tužan kada je Duško Ivanović nasputio klupu Kahe. Nije zaslužio da ode na takav način, ali ljudi iz uprave su tako odlučili i dolazak Žana Tabaka je ekipi doneo boljitak. Želim im sve najbolje i mislim da su glavni favoriti da osvoje Kup kralja – zaključio je Priđoni. 
Priđoni je tokom karijere igrao za Fuenlabradu, Alikante, Kahu Laboral i Real Madrid.

Povezana vest:  FIBA: Stanković jedan od najvažnijih u istoriji košarke