dusko vujosevic kzn jun 2012 (5)

Vujošević: Logično je da Beograd bude domaćin F-4

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da bi bilo logično da Beograd bude domaćin fajnal – fora Jadranske lige, ako crno-beli i Crvena zvezda izbore plasman na završni turnir regionalnog takmičenja.
-Ako dva predstavnika iz Beograda Partizan i Crevena zvezda budu učesnici fajnal – fora, bilo bi logično da se to održi ovde. U tom slučaju organizacija bi bila u saradnji dva kluba. Kvalitet života u tim danima u Beogradu bi bio povećan zbog mogućnost gledanja takvih utakmica, a i šanse oba kluba bi bile veće za plasman u Evroligu – rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u Pioniru.
Crno-beli trenutno zauzimaju treće mesto Jadranske lige sa skorom 12-6, a u nedelju ih očekuje težak meč, kada u 19. kolu gostuju ekipi Radničkog iz Kragujevca.
-Ova utakmica je značajna za oba kluba, Radnički je opasniji na domaćem terenu nego u gostima. Imaju sve atribute domaće ekipe, tri igrača koji dobro šutiraju trojke, ali i dosta lažnih četvroki i petica, koji se izvlače i šutiraju sa distance. Verujemo u svoj rad, borićemo se za svaku loptu i nećemo biti ekipa koja manje želi pobedu –proučio je Vujošević.
On je dodao da zbog pravila da svaka ekipa može da prijavi četiri strana košarkaša najverovatnije Francuz Žofri Lovernj neće igrati na završnici Kupa Radivoja Koraća, koji počinej 7. februara u Kragujevcu.
-Zadovoljan sam angažovanjem i ponašanjem cele ekipe, a to ne može da opstane ako neko nema veliku želju, posvećenost i rad. Lovrenj je došao u momentu kada se igraju najvažnije utakmice, pokazao je čvrstinu, veliku volju i spremnost za rad, ali još je rano da dajemo bilo kakve prognoze – dodao je Vujošević.
Težak meč protiv Kragujevčana očekuje i krilo Partizana Marko Čakarević
-Ovo će biti teško gostovanje, svaka utakmica nam je kvalifikaciona za Evroligu i pobeda nam donosi dosta. Radnički je težak domaćin i retko gubi na svom terenu – rekao je Čakarević.
Utakmica Radnički – Partizan na programu je u nedelju od 20.30 u hali Jezero u Kragujevcu.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2014, Australija odbacila optužbe da je namerno izgubila meč