zvezda unix rakocevic

EVROLIGA

Košarkaši Crvene zvezde pobedili Uniks

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu ekipu Uniksa sa 81:73 (20:26, 21:17, 22:7, 18:23) u četvrtom kolu LAST 16 faze Evrokupa. Ovom pobedom crveno-beli su ostali u trci za plasman u čtvrtfinale. Posle četiri odigrana kola imaju skor 2-2, baš kao i preostale tri ekipe u grupi, pošto je Ulm kod kuće pobedio Galatasaraj sa 91:70. Utakmica je odigrana u dvorani Pionir pred 7.000 gledelaca, a sudili su Tomas Jasevičijus (Litvanija), Sergej Čebejšev (Ukrajina) i Miroslav Tomov (Bugarska).

Povezana vest:  Metalac kažnjen sa 2.500 evra

CRVENA ZVEZDA: Cvetković 5, Braun 2, Subotić 3, Rakočević 21, Lazić 5, Simonović 3, Savović 9, Katić 12, Samardžiski 2, Radivojević 5, Nelson 2, Skot 11.

UNIKS: Lajdej 9, Zamanski, Samolijenko, Veremenko 11, Ejdson 14, Vujukas 10, Kajmakoglu 6, Mekarti, Antipov, Šabalkin, Četmen 18, Vilkinson 5.

Pitanje pobednika rešeno je početkom treće četvrtine kada su domaći košarkaši serijom 15-0 uspeli da naprave preokret i slome otpor gostiju iz Kazanja.

Uniks je bolje počeo meč, dok je Zvezda konstatno jurila prednost protivnika. Do prve dvocifrene prednosti gosti su došli u 17. minutu (40:30), ali su crveno-beli odgovorili serijom 11-0 i urpkos nekoliko početničkih grešaka prilikom prenošenja lopte na protivnicku polovinu, uspeli na poluvreme da odu sa podnošljivim minusom.

Povezana vest:  NBA VESTI, San Antonio na korak do titule

U nastavku meča na terenu je postojao samo jedan tim ? Crvena zvezda. Nošeni sjajnom podrškom sa tribina, izabranici Vlade Vukoičića su pojačali ritam i predvođeni ?probuđenim? Majklom Skotom došli do visoke prednosti.

Košarkaši Uniksa nisu imali odgovor za agresivnu igru crveno-belih, šut im je u tim trenucima stao, počeli su da promašuju ne samo sa distance, već ispod samog koša i sa linije slobodnih bacanja. Ipak, u poslednjih 10 minuta ruski tim je kaznio opuštanje domaćina i prišao na 73:66 (39), ali nije mogao ništa više sem da ublaži poraz.

Povezana vest:  Selektor Crne Gore Radonjić podneo ostavku!

Narednu utakmicu u Evrokupu Crvena zvezda igra 13. februara u Pioniru protiv Ulma, dok se istog dana sastaju Uniks i Galatasaraj.