nba novi logo

NBA VESTI

Boston pobedio Lejkerse, Garnet prešao 25.000 poena u ligi

Košarkaši Bostona pobedili su u noći između četvrtka i petka Los Anđeles Lejkerse sa 116:95, a utakmicu je obeležio igrač Seltiksa Kevin Garnet koji je sa 15 postignutih poena prešao granicu od 25.000 poena u NBA ligi. Garnet je osam minuta pre kraja prvog poluvremena postigao koš kojim je zabeležio 25.000. poen u karijeri i tako postao 16. igrač kome je to pošlo za rukom. On je utakmicu završio sa 15 poena, pet skokova i četiri asistencije. 
-Siguran sam da ću jednoga dana, zavaljen u stolicu i s cigarom u ruci razmišljati o tome šta sam postigao. Sigurno će mi tada sve imati smisla – rekao je Garnet. 
U šestoj uzastopnoj pobedi Seltiksa učestvovao je i Pol Pirs sa 24 poena, sedam skokova i šest asistencija, dok je Džef Grin ubacio 19, a Džejson Teri 15 poena. U ekipi Lejkersa, koja je prekinula niz od tri pobede i pretrpela najteži poraz u sezoni, Kobi Brajant bio je najbolji sa 27 poena I sedam skokova. 
Košarkaši Denvera pobedili su Čikago sa 128:96 i zabeležili osmu uzastopnu pobedu u ligi. To je bila 15. pobeda u 18 utakmica, koliko su Nagetsi odigrali od 1. januara. 
Vilson Čendler bio je najefikasniji u ekipi Denvera sa 24 poena, dok je Kenet Ferid ubacio 21 poen i imao 12 skokova. Taj Loson dodao je 16 poena, uz 12 asistencija, a Danilo Galinari 15 poena. U ekipi Čikaga Dekvan Kuk postigao je 19 poena, a Karlos Buzer ubacio je 18. Srpski košarkaš Vladimir Radmanović igrao je skoro 13 minuta, postigao je pet poena i imao tri skoka i dve asistencije. 

Povezana vest:  Džikić: Tek ću sada da "jašim" moje igrače