zvezda partizan finale djilas

Đilas: Utakmica će se igrati zbog igrača

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas rekao je da će se utakmica finala Kupa Radivoja Koraća između Crvene zvezde i Partizana večeras igrati zbog igrača, iako se pomislšjalo da se meč ne završi, i da Kup ostane bez pobednika. On je kazao da će učiniti sve što je u moći Košarkaškog saveza Srbije, koja je ograničena, da se više ne dešavaju incidenti kakav se dogodio u finalu Kupa u Kragujevcu. 
Đilas je pomenuo da je sinoć razgovarao s prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem o problemu huligana i da će apelovati na sve državne organe. Finale Kupa prekinuto je sinoć u Kragujevcu zbog incidenata na tribinama i terenu. Posle incidenta Đilas je razgovarao s čelnicima oba kluba, sudijama i delegatom, a onda je meč prekinut. 
Meč je prekinut u 26. minutu pri rezultatu 43:43, a oko 50 minuta posle toga odlučeno je da se nastavi, ali pri zagrevanju su se desili novi incidenti. Posle svega toga, rukovodstvo KŠ je odlučilo da prekine meč, koji će se nastaviti danas bez prisustva publike. 

Povezana vest:  Pionir iskazao bunt protiv pravila oblačenja