vukoicic i igraci grupna igra

Zvezda bez Skota u Novom Mestu

Košarkaši Crvene zvezde u 22. kolu Jadranske lige na gostovanju protiv Krke neće moći da računaju na Amerikanca Majkla Skota, koji zbog povrede leđa nije otputovao u Novo Mesto.
Posle propuštenog meča Evrokupa u Istanbulu sa Galatasarajem u tim Zvezde vratili su se kapiten Igor Rakočević i Raško Katić.
Trener crveno-belih Vlada Vukoičić očekuje težak meč i poziva na oprez.
-Utakmica neće biti nimalo laka i ukoliko želimo pobedu, a to je naš cilj u svakom meču do kraja ligaškog dela, moraćemo da odigramo veoma dobro. S obzirom na igrački kadar koji poseduje, Krka bi možda trebalo da bude u gornjem delu tabele. Nalaze se u takvoj situaciji da ne mogu ni gore ni dole pa igraju rasterećeno, a pojačanu energiju i motivaciju kod igrača predstavlja dolazak novog trenera što se manifestuje kroz njihovu veliku želju za dokazivanjem. Upravo iz tog razloga mogu da budu veoma neugodni domaćini – rekao je Vukoičić za klupski sajt.
Analizirajući sastav protivnika, Vukoičić je istako da slovenački tim posebno nezgodan može da bude na centarskoj liniji.
-Poznati su po tome da igraju na iskustvo, da ne jure previše za loptom, znaju da kontorlišu ritam igre i to pretvaraju u svoju prednost u napadu. Njihova odbrana na prvi pogled nije mnogo agresivna, ali odlično brane prostor, a koliko su efikasni u tome svedoči podatak da su ekipa koja prima malo poena. Dolaskom Smodiša, Krka je dobila značajnu snagu pod košem, on je igrač koji svakoj ekipi može da donese prednost, iako se nalazi na zalasku kariejre – zaključio je Vukoičić.
Utakmica Krka – Crvena zvezda biće odigrana sutra od 19 sati u Novom Mestu.

Povezana vest:  Održana izložba portreta sportista Crvene zvezde i aukcija