nba novi logo

NBA VESTI

San Antonio demolirao Lejkerse

U trećoj utakmici četvrtfinala plej ofa Zapadne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) San Antonio je jutros u Los Anđelesu savladao Lejkerse sa 120:89 i poveo sa 3:0 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.
Ovakav ishod mogao se naslutiti već posle prve četvrtine koju su Teksašani dobili sa 30:18. Predvođen Timom Dankanom, koji je uz 26 koševa imao i devet skokova, San Antonio je sa lakoćom održavao rezultatsku prednost da bi na kraju stigao do ubedljive pobede.
Uz Dankana odličnu partiju u redovima San Antonija pružio je i francuski as Toni Parker koji je utakmicu završio sa 20 poena i sedam asistencija.
Na suprotnoj strani prednačili su centri Dvajt Hauard i Španac Pau Gasol. Hauard je, uz 25 koševa, imao i 11 skokova, dok je Gasol ostvario još jedan „tripl-dabl“: 11 poena, 13 skokova i deset asistencija.
Naredna utakmica igra se u nedelju, takođe u Los Anđelesu, a velika je verovatnoća da će Lejkersi prvi put od 1967. godine učešće u plej ofu završiti već u prvoj rundi.
Pored San Antonija, korak od polufinala, ali Istočne konferencije, je i Njujork koji je posle jutrošnje pobede nad Bostonom 90:76, takođe poveo sa 3:0 u seriji.
Do nove pobede Njujorčane je predvodio Karmelo Entoni sa 26 koševa, a veoma zapaženu rolu imao je Rejmond Felton čiji je učinak iznosio 15 poena i deset asistencija.
U poraženom Bostonu prednjačio je Džef Grin sa 21 košem.
Najzad, Golden Stejt je savladao Denver sa 110:108 i smanjio prednost Denvera na 2:1.
Rezultati:
ISTOČNA KONFERENCIJA:
Boston – Njujork 76:90 (0:3 u seriji)
ZAPADNA KONFERENCIJA:
L.A. Lejkers – San Antonio 89:120 (0:3)
Golden Stejt – Denver 110:108 (1:2)

Povezana vest:  Održan UNIQA street basket turnir sa Saletom Đorđevićem na Mikser festivalu