nba novi logo

NBA VESTI
Brejk Indijane u Njujorku

U prvoj utakmici polufinala plej ofa Istočne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Indijana je jutros kao gost savladala Njujork sa 102:95 i povela sa 1:0 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.
U prvoj utakmici polufinala Zapada, pak, Oklahoma je iskoristila prednost domaćeg terena protiv Memfisa (93:91) i, povela sa 1:0 u seriji u kojoj se, takođe, igra do četiri pobede.
Utakmica u Njujorku rešena je, praktično, posle treće četvrtine jer su Pejsersi u poslednju deonicu ušli sa „viškom“ od 16 poena (81:65).
Šest uzastopnih poena Karmela Entonija na startu poslednjih 12 minuta za trenutak je podgrejalo atmosferu u Medison Skver Gardenu, ali kako je vreme odmicalo bilo je jasno da je finiš Njujorka zakasnio.
Sa 20 koševa Dejvid Vest je bio najefikasniji pojedinac Indijane. Poen Manje ubacio je Pol Džordž, ali su, čini se, Roj Hibert i Lens Stivenson bili prevaga u ovom duelu. Hibert je, uz 14 koševa, imao osam skokova i pet „rampi“, dok je Stivenson utakmicu završio sa 13 poena i 13 uhvaćenih lopti.
Karmelo Entoni je bio najefikasniji akter susreta sa 27 koševa, ali u šut iz igre 10-28!
Naredna utakmica igra se u noći između utorka i srede, takođe u Njujorku.
Memfis je u Oklahomi bio bolji rival tri četvrtine. U poslednu deonicu ušao je sa prednošću od devet poena (73:64), i činilo se, bio na pragu velikog uspeha.
Dva Kevina, Durent i Martin, nisu se, međutim, mirili sa porazom. Preuzeli su potpunu odgovornost u svoje ruke i Oklahoma je dobila odlučujuću četvrtinu sa 29:18.
Sa 35 koševa, 15 skokova i šest asistencija Durent je zasluženo proglašen najkorisnijim akterom meča (MVP), dok je Martin utakmicu završio sa 25 poena.
Na suprotnoj strani prednjačio je Španac Mark Gasol koji je, uz 20 koševa, deset puta bio najviši u skoku.
Naredni meč u kojem je Oklahoma opet domaćin, igraće se u noći između utorka i srede.
(Kraj) e/

Povezana vest:  NLB REGIONALNA LIGA, Nimburk ubedljivo pobedio Zvezdu