dusko vujosevic kzs feb 2013 (2)

Vujošević: Veoma nam je stalo do titule šampiona Srbije

Predstojeća finalna serija protiv Crvene zvezde biće drugačija nego do sada jer su oba tima ispunila svoje sportske ciljeve, rekao je danas trener košarkaša Partizana Duško Vujošević, i dodao da je Partizanu veoma stalo do titule šampiona Srbije. 
-Ovo finale se igra u drugačijim okolnostima… oba tima ulaze u njega sa po jednim osvojenim trofejom i plasmanom u Evroligu, ali te činjenice ne umanjuju strast i želju da se rezultat potvrdi…Možda i zbog toga što smo ispunili ciljeve za ovu sezonu, nama je i manje stalo do ove titule, ali kada vidimo koliko je njima stalo, onda je i nama isto toliko – rekao je Vujošević novinarima u Beogradu. 
Finale Superlige počinje sutra u 19 sati, a Partizan ima prednost domaćeg terena. Serija se igra na tri dobijene utakmice, a u dosadašnjem delu sezone Zvezda je osvojila Kup Srbije, a Partizan Jadransku ligu.
Vujošević je kazao da se ekipa sportski spremala za finale, a da je morala da reaguje na „određene situacije“.
-Spremali smo se sportski, pravili smo specijale i korekcije prema protivniku, samo smo morali da reagujemo na izjave jedne osobe koja želi da bude glasnogovornik cele košarke. Želim mu stvarno da se stvari prenesu samo na teren i da samo lopta odlučuje – kazao je Vujošević.
Mediji, navijači i košarkaška javnost strahuju pred početak finala zbog velikih tenzija između dva kluba koje traju cele sezone. Vujošević je novinarima priznao i udeo Partizana u stvaranju takve slike.
-Mali Davis Bertans je čitao neko saopstenje I rekao:’Pa, ovo ima samo u Srbiji’. Pritisak na sudije postoji i s njihove i naše strane i od početka se vrši. Treba strogo kažnjavati te izjave…kada neko vrši pritisak normalno je da usledi naša reakcija. Treba sa svim tim da se prestane i bilo bi dobro da se stvari vrate u teren – rekao je trener Partizana.
Na pitanje novinara da li i lepo sportsko ponašanje moze da izazove istu reakciju druge strane, Vujošević je kazao:“Ako bi to stvarno bilo tako, onda verujem da može“.
Trener Partizana je kazao da favorita u derbiju nema. 
-Nema favorita, ali se nadam da ćemo mi osvojiti titulu, mada ne treba zaboraviti ni startne pozicije medija i navijača pred početak sezone. Ovi igrači su veoma, veoma kvalitetni, što će se videti, ali ja s ljudske strane nisam nikad trenirao bolje ljude. Oni su do sada primili samo pet plata zbog situacije u klubu, ali niko nikad nije postavio pitanje o tome i uopšte se ne priča – rekao je on.
-Tako, sa strane gledano, neko može da pomisli i da je sve u redu. Naš protivnik je u velikoj prednosti što se tiče toga i to nije mala stvar – rekao je Vujošević.

Povezana vest:  Dragićević: Ostaje žal za plasmanom u finale