nba novi logo

NBA VESTI

San Antonio napravio brejk u Majamiju

U prvoj utakmici finala plej ofa američke profesionalne košarkaške lige (NBA) San Antonio je jutros savladao Majami sa 92:88 (23:24, 26:28, 20:20, 23:16) i poveo sa 1:0 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.
Košem Tonija Parkera 5,2 sekunde pre kraja utakmice San Antonio je u Majamiju ostvario pobedu u prvoj utakmici finalne serije plej ofa i već na startu anulirao prednost domaćeg terena koju je aktuelni šampion NBA lige stekao zahvaljujući najboljim rezultatima u ligaškog delu šampionata.
Očekivano „tvrda“ utakmica, u kojoj je rezultatska neizvesnost strajala tokom svih 48 minuta, epilog je dobila u samoj završnici zahvaljujući, pre svega, lucidnom potezu Parkera pri vođstvu San Antonija 90:88.
Francuski as je, kada je već isticalo vreme za napad njegovog tima, pogodio koš iz veoma teške situacije i protivniku ostavio samo teoriju u eventualni produžetak. Ma kakav kvalitet bio na suprotnoj strani, 5,2 sekunde je, ipak, premalo vremena za bilo kakav preokret.
Uz Parkera, koji je utakmicu završio sa 21 košem i šest asistencija, sjajnu partiju u pobedničkom timu pružio je i Tim Dankan čiji je učinak iznosio 20 poena i 14 uhvaćenih lopti.
Na suprotnoj strani fantastičnu partiju pružio je još jednom Lebron Džejms, ali njegovih 18 koševa, isto toliko skokova i deset asistencija bilo je nedovoljno za pobedu Majamija na otvaranju finalne serije.
Naredna utakmica, takođe u Majamiju, igraće se u nedelju.
Raspored preostalih mečeva finala plej ofa NBA lige izgleda ovako:
9. jun: Majami – San Antonio
11. jun: San Antonio – Majami
13. jun: San Antonio – Majami
16. jun: San Antonio – Majami (ako bude potrebno)
18. jun: Majami – San Antonio (ako bude potrebno)
20. jun: Majami – San Antonio (ako bude potrebno)

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Rezultati 13. kola i tabela