nba novi logo

NBA VESTI

Majami izjednačio

U drugoj utakmici finala plej ofa američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Majami je jutros na svom terenu savladao San Antonio sa 103:84 (22:22, 28:23, 25:20, 28:19) i izjednačio rezultatat na 1:1 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede. Naredne tri utakmice, od kojih je prva na programu već u utorak, igraće se u San Antoniju. Ukoliko se posle ta tri meča ne dobije šampion, serija se vraća u Majami gde će biti odigrane poslednje dve utakmice. Naravno, ako bude potrebno da se igraju obe.
Mimo svih očekivanja glavni protagonisti drugog meča finala plej ofa NBA lige nisu bili ni Lebron Džejms ili Dvejn Vejd s jedne, odnosno Toni Parker ili Tim Dankan s druge strane.
Sva četvorica ostala su u senci Marija Čalmersa (Majami) i Denija Grina (San Antonio).
Sa 19 koševa Čalmers je bio prvi strelac aktuelnog šampiona, dok je Grin predvodio Teksašane sa 17 poena, pri čemu je pogodio pet „trojki“ iz isto toliko pokušaja.
Džejms je bio drugi strelac Majamija sa 17 poena, ali uz šut iz igre 7-17. Slabije šutersko veče kompenzovao je sa osam skokova i sedam asistencija.
Solidnu partiju u pobedničkom timu pružio je Kris Boš čiji je učinak na kraju iznosio 12 koševa i deset uhvaćenih lopti. Na suprotnoj strani potpuno je podbacio junak prve utakmice Toni Parker. Francuski as je postigao tek 13 poena, pogodivški tek pet puta iz 14 pokušaja. Još siromašniji je bio Dankanov učinak koji je utakmicu završio sa svega devet koševa.

Povezana vest:  Grčki Panelinios ispao iz lige