nba novi logo

NBA VESTI

San Antoni pobedio Majami

U trećoj utakmici finala plej ofa američke profesionalne košarkaške lige (NBA) San Antonio je jutros na svom terenu savladao Majami sa 113:77 (24:20, 26:24, 28:19, 35:14) i poveo sa 2:1 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede. Konačni ishod jutrošnjeg meča deluje nestvarno. Pobeda San Antonija i nije nekakvo iznenađenje s obzirom da su Teksašani aktuelnog prvaka savladali i u Majamiju. Ali, 36 poena razlike u korist San Antonija svakako predstavlja šok za Lebrona Džejmsa i njegove „saborce“.
Da iznenađenje bude veće debaklu Majamija nisu „kumovali“ prvi asovi rivala Toni Parker, Tim Dankan ili Emanuel Đinobili. Odbranu aktuelnog šampiona „razvalili“ su Deni Grin i Geri Nil.
Učinili su to „dalekometnom artiljerijom“. Od ukupno 16 „trojki“ San Antonija njih dvojica kombinovano su postigli 13! Grin je pogodio sedam iz devet pokušaja, dok je Nil bio uspešan šest puta od deset šuteva za tri poena.
Sa 27 koševa Grin je bio i najefikansiji akter ovog meča. Nil je ubacio tri poena manje a veoma dobru partiju pružio je i Kavaj Leonard koji je utakmicu završio sa 14 koševa, 12 skokova i četiri ukradene lopte.
U veoma slabom Majamiju najefikasniji je bio Dvejn Vejd sa 16 poena. Koš manje, ali i 11 skokova i pet asistencija bio je učinak Lebrona Džejmsa, dok je Kris Boš utakmicu završio sa 12 poena, deset skokova i tri „rampe“.
Naredna utakmica, takođe u San Antoniju, igraće se u noći između četvrtka i petka.

Povezana vest:  Kadeti Zvezde stotkom do zlata