dusko vujosevic kzs feb 2013 (2)

Vujošević: Srećan sam, Čović najgori čovek kog znam

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je večeras da je srećan zbog osvojene titule I zahvalio se svojim igračima na svemu što su iždržali ove sezone. 
-Veoma sam srećan znog osvojene titule iako je najznačajnija ove godine bila Jadranska liga koja je obezbeđivala plasman u Evroligu. Svaka čast ovim momcima što su izdržali sve što su izdržali. Nije lako podneti jake treninge, neredovne plate, štampu koja je okrenuta protiv Partizana – rekao je Vujošević na konferenciji za novinare. 
Košarkaši Partizana osvojili su večeras titulu prvaka države pošto su u četvrtoj utakmici finalne serije savladali Crvenu zvezdu sa 68:52. 
Vujošević je kazao da su njegov tim svi pritisci samo ojačali i kod njih izazvali jaču želju i inat. Kao i prethodnih dana, najveći deo konferencije za novinare Vujošević je posvetio priči o Nebojši Čoviću. 
-Cela sezona je protekla u jednoj atmosferi linča i ogromne napetosti između Zvezde i Partizana, koja je prikazana kao odnos mene I Čovića. Čović nam je puno pomogao. Hteli smo da dovedemo Eltona Brauna. Čudno mi je bilo kako ne može da nađe ugovor u Turskoj I hoće da dođe u Srbiju. Mi smo odustali, a oni su napravli priču da je to prva ponuda Zvezde – rekao je Vujošević. 
On je kazao da je teško da u Zvezdi radi trener sa autoritetom, kada je Čović, kako je rekao, „komandant“. 
-Teško je imati trenera sa autoritetom gde je Čović komandant. Njemu je žao što nije prvi čovek Srbije. On na konferenciji stvara preduslov za prekid utakmice. Da napravi priču da je Zvezda pokradena. Ta tenzija dovodi do rekacije navijača. Imam pretnje smrću i to policija zna – rekao je trener Partizana. 
Vujošević je rekao da je Nebojša Čović najgori čovek kojeg je ikad upoznao. 
-Čović je najgori čovek kojeg sam u životu upoznao. Na Kosovu ima krivičnu prijavu, digao je kredit od Agrobanke. Sad on treba da drži moralne lekcije. Znate da ga zovu mafijaška pudlica. I na štiklama može da me uhvati za kolena, e, sad može da me uhvati za kolena – rekao je Vujošević. 

Povezana vest:  Svetski mediji: Srbija sa Jokićem kandidat za zlato u Kini