lucic

Lučić: Naporno je, ali nema odustajanja

Srpski košarkaški reprezentativac Vladimir Lučić rekao je danas da su treninzi u Kranjskoj Gori naporni, ali da to ne predstavlja problem, jer je svima u insteresu da se nacionalni tim što bolje pripremi za prvenstvo Evrope u Sloveniji.
-I pre dolaska u Kranjsku Goru znali smo da će ovo biti najteži deo priprema za Evropsko prvenstvo. Treninzi su znatno teži i naporniji nego prve nedelje u Beogradu. Pre podne trčimo na obližnjem fudbalskom terenu, dok smo popodne u dvorani koja je na pet minuta hoda od hotela u kome smo smešteni. Stigle su i prve upale mišića, ali nema odustajanja. Uslovi u Kranjskoj Gori su zaista odlični, imamo sve što nam je potrebno za kvalitetan rad, oporavak i odmor – rekao je Lučić za sajt Košarkaškog saveza Srbije.
Selektor Dušan Ivković od danas će moći da računa i na Đorđa Gagića i Nikolu Kalinića, članove Univerzitetske selekcije koja je u Kazanju osvojila bronzanu medalju.
-Trebalo bi da budu sa nama već na poslepodnevnom treningu. Nema nas dovoljno, tako da je svaki igrač preko potreban kako bi smo imali što bolji i kvalitetniji trening. Krajem nedelje u rad bi po specijalnom režimu trebalo da se uključi i Nemanja Nedović, tako da će nas biti još više na terenu – poručio je Lučić.
Evropsko prvenstvo u Sloveniji na programu je od 4. do 22. septembra, a Srbija će igrati u grupi B u Jesenicama sa Litvanijom, Crnom Gorom, Makedonijom, Bosnom i Hercegovinom i Letonijom.

Povezana vest:  Guša: Dobili smo i medalju i igrače