duda ivkovicIvković: Pravovremeno prizemljenje, izvući pouke

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković priznao je posle poraza od Gruzije da su njegovi izabranici odigrali veoma loše u drugom poluvremenu, istakavši da iz tog susreta svi moraju da izvuku pouke.
Srbija je u Antibu neočekivano izgubila od Gruzije (75:71) i pretrpela drugi poraz na turniru u francuskom gradu.
-Završili smo turnir u Antibu izrazito loše odigranim poluvremenom, koje nas je koštalo poraza u utakmici sa Gruzijom. Iz ove utakmice treba da izvučemo pouke, da možemo da pobedimo samo ukoliko pokažemo maksimalnu borbenost na terenu. Ovaj meč je bio pravovremeno prizemljenje, jer još ima vremena da shvatimo na koji način tim mora da pristupi svakoj utakmici ukoliko želimo da dođemo do željene forme za Evropski šampionat – rekao je Ivković za sajt Košarkaškog saveza Srbije.
On je ocenio da naši košarkaši, za razliku od prvog poluvremena, kada su kontrolisali utakmicu i igrali u visokom ritmu, u drugom delu nisu bili ni nalik timu iz prvih 20 minuta.
-Prestali smo da igramo odbranu, pa smo u drugom delu primili čak 48 poena. Loše smo reagovali na kombinovanu zonsku odbranu, koju smo u prvom poluvremenu dobro rešavali, kada smo postigli čak 13 poena iz tranzicije. U drugom delu se bežalo od odgovornosti, tražio se samo kapiten Krstić u reketu i sve to je rezultiralo potpuno zasluženom pobedom Gruzije. Protivnik se više borio i više želeo pobedu, a nama ostaje da izvučemo ozbiljne pouke iz ove utakmice – zaključio je Ivković.
Do starta na prvenstvu Evrope u septembru u Sloveniji košarkaši Srbije će učestvovati na Svetskom kupu od 23. do 25. avusta u Istanbulu, gde će za protivnike imati selekcije Hrvatske, Belgije i domaćina Turske.

Povezana vest:  Đorđević:Pobeda mnogo znači,polako ulazimo u pravi ritam