partizan fener

EVROLIGA

Partizan poražen u ispunjenom Pioniru od Fenerbahčea 

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Beogradu od ekipe turskog Fenerbahčea sa 88:78 (13:17, 17:21, 30:19, 28:21), u utakmici 4. kola A grupe Evrolige. To je treći poraz crno-belih u dosadašnjem delu takmičenja, dok je Fenerbahče učvrstio vođstvo na tabeli četvrtom pobedom zaredom.
Utakmica je odigrana pred oko 7.000 gledalaca u hali Pionir, a sudili su Migel Perez (Španija), Sergej Zaščuk (Ukrajina) i Janis Fufis (Grčka).
PARTIZAN: Lovernj 20, Vesterman 13, Dalo 2, Milutinov 8, Milosavljević 6, Bogdanović 6, Gagić 3, Musli 2, Šalić, Andrić, Kinzi 18, Bezbradica.
FENERBAHČE: Mekejleb 14, Onan, Bjelica 12, Ermis, Mahmutoglu, Klejza 2, Vidmar 8, Žorić 5, Sipahi 10, Birsen, Bogdanović 28, Preldžić 11.
Čudo se večeras, ipak, nije desilo u „Pioniru“, Fenerbahče je osvojio bodove protiv šampiona Srbije i nastavio pobednički niz.
Partizanovi košarkaši dobro su se držali u prve tri četvrtine, ali je turski klub u poslednjoj deonici potvrdio kvalitet i „prelomio“ utakmicu.
Duel u Pioniru obeležio je Bogdanović, ali nažalost navijača Partizana, ne Bogdan, već hrvatski reprezentativac Bojan.
Činilo se da je pogađao „trojke“ kad god je želeo, odnosno uvek kada je njegovoj ekipi to bilo potrebno, veoma dobri kod gostiju bili su Lester Bo Mekejleb i Nemanja Bjelica.
Crno-bele je od 23. minuta sa klupe predvodio pomoćni trener Velimir Gašić, jer je Duško Vujošević zaradio drugu, isključujuću tehničku grešku.
To je izazvalo lavinu zvižduka sa tribina, a na parket je poleteo i veliki broj sitnih predmeta. Posle par minuta meč je nastavljen.
Iako je Partizan u prvom poluvremenu bio bolji rival, imao je dosta problema sa sudijskim kriterijumom, a centar Dejan Musli u 17. minutu zaradio je četvrtu ličnu grešku.
Njegovu ulogu uspešno je preuzeo Nikola Milutinov u tom periodu, ali nije imao snage da izdrži do kraja.
Pre početka utakmice, pri izlasku na terena Duško Vujošević i Željko Obradović nagrađeni su ovacijama sa tribina, a sigurno se radi o dva najvoljenija trenera u istoriji crno-belih.
Košarkaši Partizana u sledećem kolu, koje se igra 15. novembra, gostuju moskovskom CSKA.

Povezana vest:  Milano pobedio Bajern, Baskonija bolja od Reala u Evroligi