radonjic derbi (2)

Radonjić: Lokomotiva je favorit, ali imamo šansu u Rusiji

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas, uoči duela sa Lokomotivom Kuban da ekipa u svaki meč ulazi da pobedi, bez obzira na ime protivnika.
-Pojam rasterećenosti ne postoji kod nas. Bez obzira na ime rivala, Zvezda uvek ide na pobedu. Lokomotiva je prikazala ono što se očekuje od njih u ovoj grupi. Godinama ulažu novac, tim je sastavljen od igrača koji imaju iskustvo igranja u Evroligi. Pokušaćemo da odigramo dobar meč i, ukoliko nam se ukaže šansa, pobedimo – rekao je Radonjić na konferenciji za novinare u hali Pionir
Radonjić je dodao da šanse crveno-belih za plasman u Top 16 nisu velike, iako crveno-beli sada imaju učinak od dve pobede i poraza.
-Iskustvo koje stičemo je neprocenjivo, ali šanse za plasman medju najboljih 16 nisu velike, pogotovo zbog rasporeda. Pokušaćemo da pobedimo i da poboljšamo poziciju – naveo je trener crveno-belih.
Krilni centar Zvezde Luka Mitrović ulogu favorita prepustio je ruskoj ekipi.
-Nakon četiri vezana trijumfa, idemo na put u pobedničkom ritmu i puni samopouzdanja. Protivnik je odličan, oni su praktično već osigurali plasman u Top 16 fazu. Lokomotiva je favorit, ali idemo tamo bez predaje i nadam se da ćemo iskoristiti šansu – kazao je Mitrović.
On je dodao da je zadovoljan minutažom u dosadašnjem toku sezone i naveo da će se i u budućnosti truditi da opravda poverenje.
Utakmica šestog kola D grupe Evrolige izmedju Lokomotive i Crvene zvezde igra se u petak u Krasnodaru od 17 sati po srednjeevropskom vremenu.

Povezana vest:  NBA, Predsednik Dalasa putuju u Nemačku da ubedi Novickog