partizan real arena gasic trener

EVROLIGA

Gašić: Ovo je velika škola za nas

Pomoćni trener košarkaša Partizana Velimir Gašić rekao je večeras da uprkos porazu od Reala nema šta da zameri ekipi, jer su Madriđani pokazali da su među najboljim timovima u Evropi.
-Da bi jedan tim kao što je naš bio u igri 40 minuta i da drži priključak, koncentracija mora da bude najviša. Imali smo dobrih stvari u nekim fazama. Kvalitet i iskustvo koje ima Real doveo nas je u situaciju da stalno jurimo rivala – rekao je Gašić na konferenciji za novinare u Beogradskoj areni. 
Partizan je u prvom kolu Top 16 faze na svom terenu izgubio od Reala sa 80:64.
-Znali smo da u svakom trenutku imaju barem trojicu igrača u petorci koji mogu da ubace trojke. Kada se na to doda dobar šut Burusisa, Rejesa i Mirotića, jasno je da nismo mogli više – naveo je on. 
Gašić je podsetio da je Real večeras došao do 26. uzastopne pobede u sezoni.
-Ovo je velika škola za nas, da mladi igrače izvuku pouke. Da shvate da igrati brzo ne znači igrati i brzopleto. Nemam šta da zamerim igračima sa aspekta borbenosti i zalaganja. Mogu da zamerim na nekim detaljima i greškama koje ćemo se truditi da ispravimo. Tražićemo šansu u narednim utakmicama – istakao je Gašić. 
Gašić je dodao da će verovatno i za vikend on voditi ekipu umesto Duška Vujoševića, na meču sa Mega Vizurom u Jadranskoj ligi.

Povezana vest:  Čarls Dženkins se vratio kući!