fmp partizan

KUP KORAĆA 2014

Košarkaši FMP-a eliminisali Partizan u četvrtfinalu Kupa

Košarkaši FMP-a plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pošto su danas u Beogradu posle produžetka savladali Partizan sa 95:89 (22:17, 23:21, 17:24, 18:18, 15:9). FMP će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Mega Vizura – Crnokosa, koji će početi u 21.00 u hali Pionir. 
Pobedničku ekipu predvodio je Nikola Čvorović sa 27 poena, Filip Čović postigao je 16, a Marko Gudurić i Ognjen Dobrić po 14. Najefikasniji u Partizanu bio je Petar Aranitović sa 20 poena. Partizan je igrao u kombinovanom sastavu, pošto je, pored povređenih igrača, trener Duško Vujošević izostavio Terensa Kinsija i Bogdana Bogdanovića. 
FMP je bio bolji u prvom delu utakmice i na poluvreme je otišao sa sedam poena prednosti, ali je Partizan u nastavku utakmice trojkama uspeo da nadoknadi zaostatak. Do kraja susreta viđena je neizvesna završnica i utakmica jej rešena u produžetku. 
FMP je bio prilično ubedljiv u produžetku, u jednom trenutku imao je čak 10 poena prednosti i lako došao do pobede i plasmana u polufinale Kupa Radivoja Koraća. Utakmicu je pratilo oko tri hiljade gledalaca, a navijači crno-belih su pre početka duela vređali i gađali raznim predmetima trenera FMP-a Milana Gurovića, koji je nekad igrao za Partizan, a potom i za „večitog“ rivala Crvenu zvezdu. 

Povezana vest:  Real ide na megdan Fenerbahčeu