vujosevic-nervoza

Vujošević: Snagu nam daju partizanski duh, moral i inat

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je posle pobede u Podgorici da je izboren važan uspeh u duelu sa ozbiljnim i kvalitetnim protivnikom.
Crno-beli su večeras slavili protiv Budućnosti rezultatom 65:61 i osigurani učešće na završnom turniru regionalne Jadranske lige, dok su domaćini ostali bez šansi da prođu među četiri najbolja tima.
-Naravno, svima je jasno koliko je važna ova pobeda i većini koliko je do nje bilo teško doći. Našem protivniku, koji je ozbiljan klub i ozbiljan tim, pobeda na domaćem terenu omogućavala je opstanak u igri za fajnal-for. Mi jesmo imali u Jadranskoj ligi i nekih poraza koji nisu planirani, međutim, to treba sagledavati u kontekstu povreda igrača, rotacije izazvane tim povredama na mesta koja nisu prirodna za određene igrače – izjavio je Vujošević, a prenosi sajt Partizana.
On je dodao da je na „neplanirane poraze“ uticala i teška finansijska situacija koja je, prema njegovim rečima, izazvana „politikom aparthejda koja se vodi prema Partizanu, pre svega od strane direktora javnih preduzeća koji su i članovi Upravnog odbora fudbalskog kluba Crvena zvezda“.
-Mi, tako, nismo u ravnopravnoj situaciji sa ostalim klubovima koji se bore za vrh Jadranske lige. Međutim, neki partizanski duh, moral i inat, daju nam snagu. Naravno i ogromna podrška navijača, kojih je bilo u Podgorici u onoj meri u kojoj su uspeli da dođu do karte i zahvaljujem im na prisustvu – istakao je Vujošević za klupski sajt.
U poslednjem 26. kolu Jadranske lige Partizan 31. marta u derbiju dočekuje Cedsevitu, dok Budućnost gostuje Mega Vizuri.

Povezana vest:  NBA VESTI, Golden Stejt stigao do 40. pobede