0120resNemačka i Turska domaćini Kontinentalnih turnira kvalifikacija za Olimpijske igre

U Moskvi je danas održan sastanak Administrativnog Borda CEV. Sastankom je predsedavao Andre Mejer iz Luksemburga, predsednik CEV, a u radu Administrativnog Borda učestvovao je Aleksandar Boričić, predsednik OSS i prvi potpredsednik CEV.

Administrativni Bord CEV je odredio domaćine Kontinentalnih kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre. Berlin (dvorana Maks Šmeling) će biti domaćin turnira u konkurenciji odbojkašica od 4. – 9. janaura, a Ankara (dvorana Baškent) domaćin turnira u konkurenciji odbojkaša. Na turnirima će, pored domaćina igrati još po 7 reprezentacija na osnovu rang liste CEV po završetku Prvenstava Evrope 2015. Plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru izboriće samo pobednici turnira. Drugoplasirane i trećeplasirane selekcije sa turnira u Berlinu i Ankari izboriće plasman na turnire Svetskih olimpijskih kvalifikacija, koji će se odigrati u maju i junu 2016.

Povezana vest:  KADETKINJE – XII SP 2011, Druga medalja za kadetkinje Srbije na Svetskim prvenstvima!

Administrativni Bord CEV je odobrio predlog Sportsko – organizacione komisije CEV da se za Svetsko prvensto 2017. igračica i igrača do 23 godine organizuju 2 turnira kvalifikacija sa po 4 selekcije, sa kojih će pobednici izboriti plasman na SP. Turniri će se odigrati u julu 2016, a učesnici kvalifikacija će biti određeni na osnovu rang liste CEV u konkurenciji juniorki i juniora.

Povezana vest:  SENIORI – GM KAPITAL KUP IZAZIVAČA, Zvezda na Lube, crno-beli protiv Fakela