Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je danas da ekipa potpuno spremna dočekuje utakmicu sa Poljskom, na početku završnog turnira Svetske lige u Krakovu.

Završni turnir Svetske lige održaće se od 13. do 17. jula u Krakovu. Odbojkaši Srbije će igrati u Grupi K sa Poljskom i Francuskom. U Grupi J su Brazil, SAD i Italija.

Prvu utakmicu na turniru Srbija će igrati 14. jula od 20.30 protiv domaćina Poljske.

-Svi ovde govore da je najvažniji olimpijski turnir u Rio de Žaneiru i da se za to spremaju, ali niko ovde nije došao samo da učestvuje, već da napravi rezultat. Ova vrsta iskustva je važna, jer se dešava danas, a niko ne zna šta će se dešavati za mesec dana. Najvažnija stvar je da razmišljamo o utakmici sa Poljskom i da pružimo maksimum kao i do sada. To je jedini pravi recept za rezultat. Dobra je situacija u ekipi, Nikola Jovović i Miloš Nikić treniraju punom snagom, sanirane su povrede. Svi su potpuno spremni – rekao je Grbić, preneo je Odbojkaški savez Srbije.

Povezana vest:  KADETKINJE – IX EP 2011., Srbija – Nemačka sutra od 16,30 časova za treće mesto

Upitan o rivalima u drugoj grupi, Grbić je rekao da ih je teško predvideti, pošto su na turniru šest najjačih svetskih ekipa.

-Teško je predvideti sastav i formu, biće dobra odbojka i očekujem da će svaki meč biti neizvestan – dodao je selektor.

U drugom kolu u petak od 17.30 srpski odbojkaši igraće protiv Francuske. Plasman u polufinale obezbediće po dve selekcije iz obe grupe. Polufinalne utakmice igraće se u subotu, a finale je na programu u nedelju.

Povezana vest:  Srbija u polufinalu – za finale protiv Nemačke u subotu

Odbojkaš Nikola Jovović rekao je da žali što se ekipa nije plasirala na Olimpijske igre, ali da je napravila veliki uspeh plasmanom na završni turnir Svetske lige.

-Prija što smo se ovde pojavili, pošto smo pred sam početak Svetske lige znali da neće biti nimalo lako. Smogli smo snage, odigrali fantastično i došli ovde, o tome smo sanjali. Osećaj je izuzetan, svi najbolji igrači i najbolje ekipe su na okupu, to je podstrek više da se dokažemo. Mnogo ; lepog smo učinili plasmanom na ‘fajnal siks’, a ono što čini lepim ovaj sport je da protiv svakog možeš da igraš i da pobediš, bilo da je protivnik jači ili slabiji – rekao je Jovović.

Povezana vest:  Kadetkinje Srbije na startu Svetskog prvenstva protiv Poljske