igor_kolakovic_rep_odbojka_1SVETSKA LIGA

Anastasijević i Uroš Kovačević umesto Dokića i Janića

 

Odbojkaška reprezentacija Srbije sutra putuje u Kinu, gde će narednog vikenda protiv domaćina odigrati dve utakmice četvrtog vikenda B grupe Svetske lige. Prema odluci selektora Igora Kolakovića, umesto Tomislava Dokića u Luohe će putovati Aleksandar Atanasijević, a umesto bolesnog kapitena Bojana Janića – Uroš Kovačević. Sastav reprezenatcije: Tehničari: Vlado Petković i Nikola Jovović Korektori: Saša Starović i Aleksandar Atanasijević Libero: Nikola Rosić Blokeri: Dragan Stanković, Marko Podraščabin i Borislav Petrović Primači: Miloš Nikić, Nikola Kovačević, Miloš Terzić i Uroš Kovačević. Kolaković očekuje da se naš nacionalni tim iz Kine vrati sa dve pobede. „Pred nama je dugo putovanje, što predstavlja poseban problem. Zgusnut kalendar takmičenja i napori koje trpe igrači uzrokovali su posledice – Nikić je imao problema sa prehladom, a Janić je trenutno van stroja“, naveo je strateg srpke ekipe. Kako tvrdi, očekivanja su mu u skladu sa rezultatima iz prethodnih susreta.

Povezana vest:  Dragan Đilas priredio prijem za učesnike Prvenstva Evrope

-Utakmice u Kini su nam veoma važne i imamo obavezu da se sa tog gostovanja vratimo sa što većim brojem bodova, kako bi u poslednja dva vikenda pred svojim navijačima rešili pitanje učešća na završnom turniru – zaključio je Kolaković.

Srbija posle tri vikenda zauzima prvo mesto u grupi B Svetske lige sa 15 bodova, ispred Italije koja ima 14, Francuske sa četiri i Kine sa jednim bodom manje.

Povezana vest:  SENIORI – PRIPREME ZA XXII SVETSKU LIGU 2011, Trijumf Bugarske