Nemački Volej Rajnmajn plasirao se u četvrtinu finala Kupa CEV pošto je u drugoj pobedio Crvenu zvezdu 3:0 (25:23, 25:21, 25:19).

Utakmicu između u USC „Voždovac“ na Banjici, posmatralo je 210 gledalaca, a sudili su Ašanola Režajan iz Francuske i Burhan Ilhan iz Turske.

CRVENA ZVEZDA: Gmitrović 5, Mašulović 5, Milutinović 1, Stojsavljević 15, Blagojević 19, Veljović 3, Jevtić (libero), Škrbić, Samardžić, Petrović, Nejić, Munćan 3. Trener: Dragan Kobiljski.

VOLEJS RAJNMAJN: Bauer 7, Aćobaniteji 8, Rajhert 6, Krik 10, Duneš 10, Cimerman 3, Ringsajz (libero), Tuli, Hopt 4, Klobučar 3, Ešer 1, Volf 6. Trener: Mihael Varm.

Povezana vest:  SENIORKE – III EVROPSKA LIGA 2011, Jedanaesta pobeda Srbije, osma maksimalna

Strpljivom napadom i dobrom odbranom parirala je Crvena zvezda gostima iz Nemačke. Korektor Aleksandar Blagojević predvodio je Beograđane i mučio blok Volejs Rajnmajna. Ipak, sredinom prvog perioda uspeli su gosti da poremete crveno-bele i na tehnički tajm-aut odu uz vođstvo 16:13, posle čega se promenio odnos snaga na terenu. Nemci su nametali ritam i pravili serije poena. U završnici, Crvena zvezda uspela je da se vrati u dva navrata (od 17:20 do 20:21 i od 22:24 do 23:24), Dragan Kobiljski je pokušao sa izmenama, pa je umesto Mašulovića ulazio Munćan, ali je ipak presudila smirenost Nemaca.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Siguran start Veprova

Volejs Rajnmajn lako je stigao do 17:12 u drugom setu, a Mihael Varm reagovao je tajm-autom kad su im se crveno-beli približili na 17:15. Raspoloženi Stojsavljević i Blagojević održavali su Zvezdu u meču, a domaći nisu posustajali ni kada su Nemci vodili 19:16. Izjednačili su Beograđani, pa nastavili da prate ritam gostiju sve do same završnice, kada je Volejs Rajman iskoristio Zvezdinu nesigurnost, osvojio drugi set i plasirao se u četvrtinu finala Kupa CEV, pa su u nastavaku meča priliku na obe strane dobili mlađi igrači.

Povezana vest:  Savić zadovoljan žrebom za SP

Utakmicu između Crvene zvezde i Volejs Rajnmajna posmatrala su deca iz beogradskog „Svratišta“.