Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić saopštio je danas spisak igrača na koje računa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Kako se navodi na sajtu Odbojkaškog saveza Srbije, na spisku su tehničari: Nikola Jovović (Monca) i Maksim Buculjević (Ach Volej Ljubljana).

Korektori: Aleksandar Atanasijević (Sir Sejfti Peruđa), Dražen Luburuć (Jt Tanders Hirošima).

Libera: Neven Majstorović (Ren) i Nikola Rosić (Arkada Galaci).

Blokeri: Dragan Stanoković (Lube), Marko Podraščanin (Sir Sejfti Peruđa), Srećko Lisinac (Belhatov) i Aleksandar Okolić (Berlin).

Povezana vest:  Odbojkaši Srbije će u Tokiju imati drugu šansu za OI

Primači: Uroš Kovačević (Verona), Marko Ivović (Aseko Rešovija Žešov), Nemanja Petrić (Modena), Milan Katić (Lučnička Bidgošć).

Seniori Srbije u petak ujutro putuju u Sloveniju, gde će za vikend odigrati dve prijateljske utakmice protiv selekcije koju sa klupe predvodi Slobodan Kovač. Ekipu Nikole Grbića potom očekuju kvalifikacije u Grupe E druge runde kvalifikacija za Svetsko prvesntvo.

„Protiv Slovenije ćemo probati malo da se uigramo i da momci osete utakmice pre turnira u Zagrebu. Turnir će trajati pet dana i sigurno je da jedna ista postava neće odigrati dva meča za redom. Svi igrači će igrati i imati priliku. Naravno, neko manje neko više“, rekao je Grbić.

Povezana vest:  Odbojkaši Srbije bez finala Evropskog prvenstva

On je rekao da su igrači umorni i da nisu imali mnogo vremena za uigravanje.

Protivnici Srbije u kvalifikacijama su Hrvatska, Belorusija, Danska, Švajcarska i Norveška.

„Teško je reći nešto preciznije o rivalima. Belorusija je čini mi se najozbiljniji rival, jer će Hrvatska igrati bez prvog dizača. Meni će ovo biti prvi susret protiv Hrvatske. Nikada nisam kao igrač igrao protiv Hrvatske, pa će mi ovo biti prvi meč i to kao treneru“, rekao je Grbić.

Povezana vest:  Terzić saopštio spisak za Gran Pri u Poljskoj

Pobednici grupa će izboriti plasman na Svetsko prvenstvo, dok će 6 drugoplasiranih selekcija izboriti plasman u treću rundu.