Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je posle današnje pobede u pet setova nad SAD da je uvek teško igrati prvu utakmicu na finalnom turniru Gran prija, ali da je nedopustivo što je u trećem setu pri ubedljivom vođstvu došlo do pada u igri.

„Uvek je teško igrati prvu utakmicu, posebno protiv Amerikanki. Nebitno je ko im igra, jer im je stil i sistem igre isti kao na Olimpijskim igrama, a možda i za nijansu brži. Nije bitno koji igrač je u terenu, već je jednostavno teško“, rekao je Terzić posle meča.

Povezana vest:  Izborna Skupština OSS zakazana za 27. novembar

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedom je počela učešće na finalnom turniru Gran prija, pošto je danas u Nanđingu u prvom kolu Grupe K pobedila selekciju SAD sa 3:2.

Srbija je vodila sa 2:0 u setovima, a sredinom trećeg seta imala je sedam poena prednosti, ali Amerikanke su uspele da preokrenu i potom ubedljivom igrom dođu do izjednačenja.

„To su neke stvari koje se nama dešavaju. Sa nekim iskustvom i većim brojem utakmica se smanjuju, međutim, danas se javilo opet. Kada počnemo da gubimo poene u nizu, cela naša igra se raspada, nije to samo jedan element igre. Danas je bilo primetno da gubimo poene u serijama zbog prijema servisa, ali to nije bio glavni razlog. Apsolutno sve dogovoreno oko taktike bloka i odbrane nismo ispunili. Jednostavno, nije bilo mogućnosti da se sete gde da stoje i blokiraju. To su neke stvari na kojiam treba raditi i tokom treninga, ali i pripremi i psihologiji. Nadam se da će to biti bolje u sledećoj utakmici“, rekao je Terzić.

Povezana vest:  BEACH – VOLLEY – EP 2012. ZA IGRAČICE I IGRAČE DO 23 GODINE, Milena Matić i Vanja Matić i Stefan Basta i Marko Nikolić još uvek imaju mogućnost da se plasiraju u polufinale

„U nekim periodima kada smo mirni, odnosno kada vodimo, videlo se da nemamo velikih problema da zaustavimo napade i da realizujemo kontre“, dodao je on.

Srbija će u drugom kolu Grupe K igrati protiv Italije, a taj meč zakazan je za petak u 9.00 po srednjoevropskom vremenu.

„Ostaje nam da se spremimo za Italijanke. Utakmica će biti vrelo teška, drugačija od današnje, ali će nama možda priprema biti verovatno lakša. Italija je ovde došla sa najjačim sastavom“, rekao je Terzić.

Povezana vest:  JUNIORKE – XXIV EP 2014. – KVALIFIKACIJE, U Rumi tri reprezentacije – Ukrajina odustala