Selektor srpskih odbojkašica Zoran Terzić rekao je danas da je njegova ekipa bila veoma loša protiv Brazila i da je primetno da u poslednje vreme ne igra na nivou na kom može.

„Primetno je da u poslednjem periodu ne igramo na nivou na kom možemo, što je bio slučaj i protiv Brazila. Obično volim da kažem seljačka odbojka, u smislu da imamo određene igrače sa karakteristikama dobrog napada i da očekujemo da će sve lopte proći i da ćemo tako pobediti. Tako se ne dobija dobra ekipa“, rekao je Terzić posle utakmice u Nanđingu.

Ženska reprezentacija Srbije ostala je bez plasmana u finale Gran prija, pošto je sa 3:1 u setovima izgubila od Brazila.

Povezana vest:  PRVENSTVO SRBIJE 2012, Vizura prvak Srbije u konkurenciji juniorki

„Igrali smo veoma slabo, mogu da shvatim da se desi da ne bude dan, ali mnogo situacija ne da nismo rešili, već se nismo organizovali, što je ranije retko bio slučaj“, kazao je Terzić.

Srbija će se za treće mesto boriti sa poraženim iz duela Italije i domaćina Kine.

„Protiv Brazila smo zaista igrali slabo i nadam se da ćemo moći koliko-toliko to da promenimo i igramo za nijansu bolje, što bi nam dalo nadu da možemo da pobedimo u utakmici za treće mesto“, naveo je Terzić.

On je govorio da do sada nije bio slučaj da neka odbojkašica igra povređena, kao što je to bilo sa Brankicom Mihajlović protiv Brazila.

Povezana vest:  JUNIORI - KVALIFIKACIJE ZA XXII EP 2010., Srbija 18. put na šampionatu Evrope

„Nije preterano strašno, videlo se da može da igra, ali to nije onako kao kad je zdrava. Utakmica je predugo trajala i postojao je strah da se to ne komplikuje i zato nije igrala dalje od trećeg seta“, kazao je Terzić.

Reprezentativka Srbije Milena Rašić rekla je da je delovalo kao da Brazil više želi pobedu.

„Zaista ne znam kako da objasnim naše izdanje. Izgledalo je kao da je Brazil više želeo pobedu i zasluženo su pobedile. Moramo da vodimo računa o mnogo stvari, pogotovo o energiji i motivaciji jer još nije kraj, ima još jedna utakmica“, rekla je Rašićeva.

Povezana vest:  Po novom načinu bodovanja seniorke na šestom, seniori na 11. mestu FIVB rang liste

Njena saigračica Bojana Živković kazala je da Srbija želi da se vrati kući sa medaljom.

„Igrale smo ispod svojih mogućnosti, a Brazil veoma dobro u svim elementima. Nije bilo energije kao na prethodnim utakmicama. Ništa nije gotovo, borimo se za medalju i treba da damo sve od sebe da pobedimo“, kazala je Bojana Živković.

Utakmica za treće mesto na završnom turniru Gran prija u Nanđingu počeće u nedelju u 9.00, dok će se finale igrati od 14.00.