Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da ga raduje što je u današnjoj utakmici posle mnogo vremena kod svojih igračica ponovo video „motiv i želju“.

„Prva utakmcia posle duže vremena koju su smo odigrali, možda ne onako najbolje što znamo, ali vrlo blizu toga. Ono što mene raduje nisu samo neki elementi vezano za tehniku i taktiku, već što su motiv i želja opet prisutni. To je donelo ovakav rezultat“, rekao je Terzić.

Povezana vest:  XXV SVETSKA LIGA 2014., Amerikanci uspešniji u Čikagu

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Azerbejdžanu i Gruziji, pošto je večeras u drugom kolu Grupe D u Gendžeu pobedila pobedila Holandiju sa 3:0 u setovima.

Srbija ima maksimalan učinak iz dve utakmice i nalazi se na prvom mestu Grupe D, dok su na deobi drugog mesta Holandija i Češka sa po pobedom i porazom i set količnikom 3:4, dok je Belgija poslednja sa oba poraza i 2:6 set količnikom.

Povezana vest:  Kadetkinje Bugarske slavile u Kazanluku posle pet setova

Odbojkašice Srbije će sutra u poslednjem kolu Grupe D od 15.00 igrati protiv Belgije.

„Sutrašnja utakmica protiv Belgije rezultatski ne znači ništa, ali moramo da ostanemo u formi i ritmu, da je odigramo na pravi način, jer ćemo posle nje imati tri dana pauze“, zaključio je Terzić.