Muška seniorska reprezentacija Srbije današnjim okupljanjem u SC Kovilovo počela je pripreme za I Ligu nacija 2018. Nikola Grbić, prvi trener seniora Srbije, na pripreme je pozvao 32 igrača, ali su Nedžad Osmankač i Duško Nikolić, Grbićevi pomoćnici, danas na prozivci imali 14 igrača.

Na spisku su:
TEHNIČARI: ANDRIJA VILIMANOVIĆ (NOVI PAZAR) I VUK TODOROVIĆ (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD).

KOREKTORI: DUŠAN PETKOVIĆ (SORA, ITALIJA), IRFAN HAMZAGIĆ (NOVI PAZAR), ALEKSANDAR GMITROVIĆ (CRVENA ZVEZDA) I BOŽIDAR VUČIĆEVIĆ (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD).

LIBERO: PREDRAG JEVTIĆ (CRVENA ZVEZDA).

BLOKERI: PETAR KRSMANOVIĆ (GAZPROM JUGRA SURGUT, RUSIJA), NEMANJA MAŠULOVIĆ (CRVENA ZVEZDA), STEVAN SIMIĆ (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD) I ALEKSA POLOMAC (NOVI PAZAR).

Povezana vest:  Teški mečevi u Novom Sadu i Beogradu

PRIMAČI: MIRAN KUJUNDŽIĆ (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD), DAVID MEHIĆ (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD) I PAVLE PERIĆ (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD).

Novo ime na spisku je Vuk Todorović, tehničar Vojvodine NS seme iz Novog Sada, kojeg je Nikola Grbić pozvao na pripreme jer je Aleksa Batak na prirpemama juniora.
Zoran Gajić, predsednik OSS, pozdravio je reprezentativce, a društvo mu je pravio Konstantinos Dimaras, novinar FIVB.
Muška seniorska reprezentacija Srbije odigraće prvi meč u premijernom izdanju Lige nacija 2018. protiv Brazila u novoj Hali sportova u Kraljevu, u petak, 25. maja od 20.00 časova u okviru 1. kola 4. grupe I vikenda. U 2. kolu, u subotu, 26. maja, Srbija će igrati protiv Nemačke (19.00), a u poslednjem, 3. kolu, u nedelju, 27. maja, protiv Italije (19.00). Svi mečevi Lige nacija u konkurenciji odbojkaša igraće se od petka do nedelje.
U okviru II vikenda (1 – 3. jun), Srbija će gostovati u Areni Armejec u Sofiji, u Bugarskoj (5. grupa), a rivali će joj, pored domaćina, biti Rusija i Australija.
III vikend će se odigrati 8 – 10. juna, a Srbija će igrati u 12. grupi, u Eks on Provansu u Francuskoj, sa domaćinom, Argentinom i Korejom.
U okviru IV vikenda, od 15. do 17. juna, Srbija će igrati u Sirs Centru u Hofman Estejtsu u SAD, a rivali će joj biti i Iran i Poljska.
Poslednji, V vikend je na programu 22 – 24. juna, a Srbija će igrati u 18. grupi u Đijangmenu u Kini, sa domaćinom Japanom i Kanadom.
Finalni turnir će se odigrati 4 – 8. jula na fudbalskom stadionu Pjer Moroa u Lilu, u Francuskoj. Pored Francuske, plasman na Finalni turnir će izboriti 5 najuspešnijih selekcija sa ukupne tabele posle 15 odigranih utakmica.

Povezana vest:  Odbojkaši Crvene zvezde u četvrtfinalu Kupa Srbije