srbija-cubaSP ITALIJA 2010

 

Srbija izgubila od Kube u polufinalu SP

 

Odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Svetskog prvenstva u Italiji, pošto je danas izgubila od Kube sa 2:3 (25:22, 17:25, 29:31, 25:22, 14:16).

U drugom polufinalu, večeras od 21 sat igraju domaćin Italija I aktuelni svetski i olimpijski šampion Brazil.

Finale se igra sutra od 21 sat, dok je meč za bronzanu medalju na programu od 17 sati.

Najefikasniji u timu Srbije bio je Ivan Miljković sa 30 poena, dok je Nikola Kovačević postigao 21. Dragan Stanković postigao je 10, a Marko Podraščanin sedam poena.

U timu Kube 23 poena postigao je Vilfredo Leon, a dva manje dodao je Joandi Leal. Zapaženi su bili i Roberlandi Simon sa 17 i Fernando Ernandes sa 13 poena.

Odbojkaši Srbije su zahvaljujući dobroj igri u bloku, predvođeni Kovačevićem i Podraščaninom dobro počeli meč i u prvom setu poveli sa 4:1 a zatim i 5:3. Izabranici Igora Kolakovića su nakon toga čuvali dva poena prednosti, ali je Kuba preko Leona na prvi tehnički tajm-aut otišla sa poenom prednosti (8:7).

Povezana vest:  „Odbojkaški kontitunitet“ okupio sadašnje i nekadašnje olimpijce

Srbija je nakon toga vezala tri poena i povela, ali su Kubanci dobrim blokom i drugi tehnički tajm-aut dočekali vođstvom (16:15). Kovačević je ponovo doneo svom timu prednost, a Kubance su u tim trenucima igri držali Ernades i Leal.

Srbija je nakon toga poenima Podraščanina u dva navrata stekla dva poena prednosti (20:18, 22:20) i do kraja seta zadržala tu prednost.

Na početku drugog seta igralo se poen za poen, ali je Kuba ipak uspela da stekne dva poena prednosti (8:6). Nakon toga Kubanci su vezali još dva poena, a posle bloka Simona poveli i sa 13:8. Posle tajm auta Kolakovića Srbija je prekinula seriju protivnika i vezala dva poena, ali su odlični Leal i Simon doneli svom timu prednost od šest poena (16:10).

Izabranici Orlanda Blekvuda su poboljšali igru u bloku, a poentirali su redom Ernandes, Leal i Leon, do kraja seta povećavali prednost I izjenačili na 1:1.

Povezana vest:  Pobeda Bugara

Kuba je na početku trećeg seta povela sa 4:2, Miljković je uspeo da izjednači, ali su Kubanci ponovo poveli (8:6) i čuvali prednost. Nakon toga razigrao se Ivan Miljković i sa dva vezana poena iz servisa preokrenuo na 10:9. On je u nastavku ponovo vezao dva poena i odveo Srbiju na tehnički tajm-aut sa poenom prednosti (16:15).

U završnici seta igralo se poen za poen, odbojkaši Srbije su vodili poen razlike, a Kubanci su svaki put uspevali da izjednače. „Orlovi“ nisu tada uspeli da iskoriste greške protivnika, koji su u dva navrata prestupili, a u završnici su propustili četiri set lopte.

Kubanci su do treće set lopte došli posle greške Miljkovića I blokom nad Kovačevićem uspeli da povedu sa 2:1 u meču.

Kuba je na početku četvrtog seta povela sa 4:3, ali je Srbija preokrenula na 9:5, kada je poentirao Stanković. Kubanci su ubrzo izjednačili na 10:10, da bi Srbija u nekoliko navrata preko Miljkovića, Janića i Stankovića stekla po dva poena prednosti.

Povezana vest:  Juniori Srbije u petak, 27. juna počinju pripreme za turnir u Rumi – na spisku 18 igrača

Posle greške Simona Srbija je povela sa 22:19, a zatim je poentirao Miljković za četiri poena prednosti, nakon čega su odbojkaši Srbije set sigurno priveli kraju.

Srbija je dobro počela taj-brejk i povela sa 5:3, ali su Kubanci ubrzo popravili igru u bloku izjednačili, a zatim i poveli sa 8:7. Posle jedne sporne situacije sudije su dodelile poen Kubi, nakon čega su Blekvudovi igrači poveli sa 10:8.

Odbojkaši Srbije su zatim vezali tri poena i poveli sa 11:10, a zatim i sa 13:11. Kubanci su ubrzo, ponovo zahvaljujući bloku poveli sa 14:13, ali je Miljković uspeo da izjednači i zadrži Srbiju u igri. Međutim, drugu meč loptu Kubanci su uspeli da iskoriste, kada su uspeli da izblokiraju Miljkovića i plasiraju se u finale.