Odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se na fajnal-siks Lige nacija, pošto je danas u drugoj utakmici petog vikenda pobedila Japan u četiri seta, 26:28, 35:33, 25:21 i 25:18, te tako kolo pre kraja osigurana plasman u Lil.

Ekipa Nikole Grbića dobro je počela utakmicu, povela je sa 8:1, ali je došlo do velikog pada, Japan se vratio i posle preokreta i neizvesne završnice došao do prednosti od 1:0 u setovima.

Povezana vest:  Ðuričić: Hrabro na svetskog šampiona

Slična situacija vidjena je i u drugom setu, koji je rešen tek posle velike brobre i nekoliko preokreta u korist Srbije, da bi od tog trenutka aktuelni osvajači nekadašnjeg takmičenja, Svetske lige, u potpunosti preuzeli kontrolu.

Treći i četvrti set izabranici Nikole Grbića su bez većih problema priveli kraju u svoju korist i izborili plasman na fajnal-siks Lige nacija.

Povezana vest:  Promocija projekta "Odbojka spaja" u Valjevu

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Srećko Lisinac sa 17 poena, dok je dva manje zabeležio Marko Ivović, a Aleksandar Atanasijevi upisao je 14.

U ekipi Japana istakao se Isei Otake sa 19 poena, dok je Tacuja Fukuzava dodao 18.

Srbija je četvrta na tabeli Lige nacija sa 10 pobeda i četiri poraza, dok je Japan 10. sa skorom 6/8.

Povezana vest:  XXI SVETSKA LIGA 2010., Srbija fantastičnom igrom maksimalno porazila Francuze u Lionu

Ekipa Nikole Grbića sutra od 13.30 u Djangmenu igra poslednju utakmicu regularne faze protiv domaćina petog vikenda Kine.