Svetska odbojkaška federacija, FIVB, i Međunarodni olimpijski komitet, saopštili su da će se Olimpijske igre u Tokiju 2020. odigrati od 24. jula do 9. avgust. Olimpijski turnir u odbojci u obe konkurencije odigraće se u Arijake Areni, kapaciteta 15 000 mesta, dok će se takmičenja u beach volley odigrati u Šiokaze parku.

Kao i na prethodnim Olimpijskim igrama, odbojkašice i odbojkaši će se smenjivati i igrati svaki drugi dan. Turnir u konkurenciji odbojkaša počeće 25. jula, a završiće se 8. avgusta. Pozanto je da će 8. avugsta meč za treće mesto početi u 13.30 časova po lokalnom vremenu, a finale od 21.15 časova po lokalnom vremenu.

Povezana vest:  JUNIORKE – BALKANSKO PRVENSTVO 2010., Juniorke Srbije šampionke Balkana u odbojci

Takmičenje u konkurenciji odbojkašica počeće 26. jula, a završiće se 9. avgusta. Utakmica za treće mesto počeće u 9.00 časova po lokalnom vremenu, a finale u 13.30 časova po lokalnom vremenu. Biće to prvi put u istoriji Olimpijskih igara da se finale odbojkašica igra poslednjeg dana takmičenja i da će praktično odbojkašice svojom poslednjom utakmicom na turniru zatvoriti Olimpijske igre.

Povezana vest:  SVETKI KUP, Miloš Terzić: Nadam se pobedi na startu

U beach – volley takmičenje u obe konkurencije održaće se od 25. jula do 8. avgusta, a učestovaće po 24 ekipe u obe konkurencije.