igor_kolakovic_kzn_bgd

Kolaković: Put do završnog turnira je teži od očekivanog

 

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je posle večerašnje pobede protiv Finske od 3:0 u Beogradu da je u timu sada bolje raspoloženje, ali da predstoji još puno rada kako bi se ostvario plasman na završni turnir Svetske lige.

-U sledeće kolo ulazimo sa boljim raspoloženjem, ali svesni smo da je put do plasmana među najboljih osam reprezentacija teži nego što smo mislili. Predstoji nam puno rada i puno odricanja ako želimo da se nađemo na završnom turniru – rekao je Kolaković novinarima posle pobede Srbije u drugom meču drugog vikenda Grupe C Svetske lige.

Povezana vest:  Terzić: Ponovo sam video motiv i želju posle mnogo vremena

Njegovi igrači juče su izgubili sa 3:1 u prvom susretu sa Finskom, takođe u Beogradu.

-Reagovali smo na jučerašnji poraz agresivnijom, kvalitetnijom i preciznijom igrom. Nedostajalo je, ipak, još stvari da bismo bili potpuno zadovoljni. Iako smo kontrolisali rezultat tokom meča, u nekim momentima davali smo protivniku nadu da može do preokreta – ocenio je Kolaković.

Povezana vest:  Predsednik FIVB u Moskvi – Rusija istakla kandidaturu za organizaciju SP 2022. u konkurenciji odbojkaša

Srbija posle mečeva sa Argentinom i Finskom ima dve pobede i dva poraza, a naredni rival biće joj Portugal – 10. juna u Beogradu i dan kasnije u Novom Sadu.

Portugal je juče i danas poražen na svom terenu od Argentine i ima isti učinak kao Srbija, dok su „gaučosi“ prvi na tabeli sa tri pobede i jednim porazom. Finska ima jednu pobedu i tri poraza.

Povezana vest:  Terzić: Nismo imali rešenje za igru Nemačke