slavlje_srb_ukr_bgd_2011

EP 2011 SRBIJA I ITALIJA

Srpkinje su kraljice Evrope!!!!!!!!!!!

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je titulu prvaka Evrope, pošto je večeras u Beogradu u finalu savladala Nemačku sa 3:2 (16:25, 25:20, 19:25, 25:20, 15:9)

To je prva titula prvaka Evrope za odbojkašice Srbije. Srbija je aktuleni prvaka Evrope i u muškoj konkurenciji, jer je titulu osvojila nedavno u Beccu.

Prvi put u istoriji srpske, pa i bivše jugoslovenske odbojke, objedinjene su titule u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U borbi za treće mesto Turska je pobedila Italiju sa 3:2.

U dvorani Pionir, pred 8.000 gledalaca, finalnu utakmicu sudili su: Suzana Rodrigez (Španija) i Filip Verek (Francuska).

Srbija: Brakočević 10, Malagurski 7,   Krsmanović 8, Malešević, Molnar 17, Antonijević 2, Ognjenović 5, Nikolić 15, Ninković, Rašić 8, Ćebić.

Povezana vest:  SENIORKE – LIGA ŠAMPIONA 2011. – FINALNI TURNIR, Srpsko finale u Istanbulu – Jelena Nikolić i Vakfibank protiv Rabite

Nemačka: Vajs 3, Čerlih, Grun 13, Kufeld, Šuške 6, Matis, First 12, Hipe,  Kožuh 20, Brinker 20, Tomsen 1, Apic.

Srbija je vladalac Evrope u odbojci. Naša mala zemlja prvak je “Starog kontinenta” u obe konkurencije. U finalu je, posle velike, neizvesne i dramaticcne utakmice, savladala izvanrednu Nemaccku.  Junakinja i tvorci pobede bile su Sanja Malagurski i pre svih sjajna, neverovatna Brižitka Molnar, koja je u trenucima, kada se ccinilo da je titula na dohvat ruku Nemačkoj, poptuno preokrenula rezultat u našu korist.

Veliki potez napravio je i selektor Zoran Terzich, koji je iz igre izvukao Jovanu Brakoccevich, kojoj nije išlo, uveo Malagurski, koja je, pored Molnar, sjajno preokrenula rezultat.

Povezana vest:  Raspisan Konkurs za organizatore Finalnih turnira u juniorskoj konkurenciji

Finale je slabo počelo za državni tim Srbije. Našim odbojkašicama ništa, a gošćama iz Nemačke, sve je išlo od ruke. Srbija je počela u najboljoj postavi. Jovana Brakočević je igrala korektora i glavnog poentera, Suzana Ćebić je bila libero, primači su bile Brižitka Molnar i kapiten Jelena Nikolić, na blokerskoj poziciji igrale su Milena Rašić i Nataša Krsmanović, a lopte je distribuirala tehničar Maja Ognjenović. Nije u tom razdoblju igra Srbije bila dobra, pa je selektor Zoran Terzić, morao da promeni gotovo celokupnu prvu šestorku. Nemice su igrale gotovo bez greške, jednostavno briljantno u najvećem delu susreta.

U drugom setu vatrena publika u Pioniru videla je potpuno drugačije izdanje srpskih odbojkašica, ali je to kratko trajalo.

Povezana vest:  Na juniorskim i kadetskim SP 2013. po 20 ekipa – promene za kvalifikacije za OI 2016. – Interkontinentalni turnir seniora u Veroni, umesto u Rimu

Naše devojke delovale su potpuno drugačije nego u prvom setu, a to se odmah osetilo na rezultat. Nemice više nisu bile tako samouverene, niti su mogle tako dobro da igaju u polju, što im je, inače, bilo glavno obeležje na celom beogradskom šampionatu.

Fantasticcnu završnicu i ceo peti set Srbija je odigrala izvanredno. Bila je to igra koja che se dugo pamtiti,jer se ceo tim izvukao iz ponora, u trenucima kada je izgledalo da je sve izgubljeno.

U reprezentaciji Srbije večeras je briljirala Brižitka Molnar, koja je verovatno odigrala najbolju partiju u svojoj karijeri.