igor_kolakovic_kzn_bgd

SVETSKI KUP

Kolaković:Teže je plasirati se na OI nego osvojiti medalju

 

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković izjavio je danas u Beogradu da je nekada lakše igrati za medalju, nego se plasirati na olimpijske igre. Reprezentacija Srbije učestvovaće od 20. novembra do 4. decembra na Svetskom kupu u Japanu, prvom kvalifikacionom turniru za OI u Londonu 2012.

-To će biti težak turnir, na kojem ćemo za 15 dana odigrati 11 utakmica. Znamo da je ulog veliki – olimpijska viza. Nekada je lakše boriti se za medalju nego obezbediti učešće na Olimpijskim igrama – rekao je Kolaković na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  KADETI – BALKANSKO PRVENSTVO 2011, Srbija prva u grupi – za finale sa Rumunijom sutra od 15,00 časova

Prema njegovim rečima, ekipa je svesna koliko je prepreka čeka.

-Imaćemo veliki broj utakmica sa veoma kvalitetnim protivnicima, koji žele isto što i mi – rekao je Kolaković.

Samo tri najuspešnije selekcije na Svetskom kupu obezbediće plasma na Olimpijske igre 2012. godine. Kapiten reprezentacije Srbije Ivan Miljković istakao je da je sistem takmičenja u Japanu „katastrofalan za igrače“.

-Za mene nije iznenađenje što su se naše odbojkašice povredile. To i nas čeka. Ko preživi i doživi poslednju utakmicu biće heroj, kako god da se taj meč završi – rekao je Miljković.

Povezana vest:  KADETI – XII SP 2011, Srbija za finale protiv Francuske od 02,00 časa posle ponoći

On je dodao da je nezahvalno govoriti o prognozama na predstojećem takmičenju.

-Reprezentacije koje budu imale više igrača moći će da računaju na dobar plasman. Svaka utakmica će mnogo značiti, a ovaj turnir će pokazati ko je spreman da igra dobro u kontinuitetu – rekao je Miljković.

Reprezentativac Srbije Vlado Petković ocenio je da na predstojećem takmičenju najvažnije da ne bude puno povređenih igrača.

Povezana vest:  Maja Ognjenović najbolji tehničar, Milena Rašić najbolji bloker 4. kola Deniz bank Lige šampiona

-Igraćemo maksimalno borbeno i angažovano i nadam se da će to biti dovoljno za Olimpijske igre. Ako ne bude, polušaćemo ksnije na drugim turnirima – rekao je Petković.

U prvoj fazi, u Nagoji, reprezentacija Srbije takmičiće se sa: Argentinom, Poljskom, Iranom, u drugoj, u Osaki sa: Japanom, Kubom, u trećoj u Hamamacu sa: Rusijom, Italijom, Brazilom, u četvrtoj fazi sa: Egiptom, Kinom i SAD.

Odbojkaška reprezentacija Srbije, koja je u septembru osvojila titulu prvaka Evrope, u četvrtak putuje u Japan.