zoran_terzic

Terzić: Mislili smo da će nam Argentina prepustiti pobedu
 
Selektor srpskih odbojkašica Zoran Terzić rekao je posle današnje pobede nad Argentinom sa 3:1 u hali Pionir, da njegova ekipa nije uradila neke stvari kako treba jer je mislila da će im protivnice prepustiti pobedu bez borbe.
-Uzeli smo 11 poena više, a Argentina je napravila 11 grešaka više i to razlog naše pobede, ali neke stvari definitivno nismo uradili kako treba, a to je posledica velike dekoncentracije jer smo mislili da će protivnik nama prepustiti pobedu bez velike borbe – rekao je Terzić posle prve utakmice drugog vikenda Gran prija u Beogradu.
Terzić je dodao da nije lako pobeđivati na takmičenju na kojem su neke od najboljih reprezentacija sveta.
-Odbojka se ne igra samo u Srbiji i nije lako pobeđivati, pogotovo u ovakvom takmičenju gde su najbolje reprezentacije sveta. Ne možemo biti zadovoljni igrom, ali je Argentina odigrala bolje nego na prvom turniru Gran prija – istakao je Terzić.
Tehničar reprezentacije Srbije Maja Ognjenović kazala je da je Argentina odigrala mnogo bolje nego što su ona i njene saigračice očekivale.
-Nismo počele maksimalno koncentrisano i igra nam je bila daleko lošija nego što možemo, ali nam je drago što smo uspele da se vratimo u meč. Argentina je igrala izvan svojih mogućnosti i mnogo bolje nego što smo očekivale – kazala je Ognjenovićeva.
Selektor Argentine Orasio Bastit rekao je da će njegova reprezentacija izvući dosta pozitivnih stvari iz meča sa Srbijom.
-Nekada se pobedi, nekada izgubi, ali se iz svakog meča može izvući dosta pozitivnih stvari. Srbija je odlično igrala u napadu i dobro blokirala. Nama je falilo u završnici setova gde nismo odigrali kako treba što je Srbija znala da iskoristi“ -rekao je Bastit.
Kapiten Argentine Emilče Sosa kazala je da je zadovoljna kako je njena ekipa odigrala protiv Srbije.
-Odigrale smo veoma dobar meč. Ove utakmice nam znače za iskustvo I drago mi je što smo u nekim trenucima bili u egalu sa tako jakom reprezentacijom kao što je Srbija i iskoristićemo utakmice na ovom turniru da gradimo našu igru i stičemo iskustvo – kazala je Sosa.
Srbija će se u drugom kolu Grupe H sastati u hali Pionir sa Kubom sutra u 17.20, dok će Argentina igrati protiv Turske od 20.20.

 

Povezana vest:  Odbojkašice Srbije počele pripreme za kvalifikacioni turnir za SP