Olimpijsko druzenje NisOdržano Olimpijsko druženje sa Vojvođanskom bankom i Markom Novakovićem u Nišu
 
Olimpijsko druženje u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije i Vojvođanske banke održano je na Trgu kralja Milana  u Nišu. Deca od četvrtog do šestog razreda iz  više niških  osnovnih škola imali su priliku da se takmiče u  tradicionalnim sportskim igrama , a podršku  im je pružio aktuelni svetski prvak u kajaku Marko Novaković.
„Zadovoljstvo mi je da sam danas u Nišu i da učestvujem u ovoj lepoj akciji. Uvek mi je drago kada imam priliku da se družim sa budućim šampionima. Ukoliko želite da postanete sportista kao i ja ili kao moji drugovi iz tima, potrebno je da vredno trenirate. Svaki odlazak na trening mi donosi novu radost, a medalje koje osvajam samo su jedan motiv više. Nadam se da ćete vi pronaći sport koji je savršen za vas“ – rekao je ovom prilikom svetski šampion u kajaku, Marko Novaković.
Milan Pešić, član gradskog veća grada Niša zadužen za omladinu i sport ovom prilikom se zahvalio Olimpijskom komitetu Srbije i Vojvođanskoj banci koja je omogućila da grad Niš ima aktivan sportski dan za niške osnovce. „Naša želja je da deci stvorimo prave životne navike i da naša deca koja su danas ovde sa nama krenu da se bave sportom i da praktikuju zdrav način života“ – rekao je Pešić.
Za sve učesnike pored sportskog nadmetanja organizovan je i edukativni kviz putem koga su mogli da provere koliko poznaju činjenice o Olimpijskim igrama. Najbolji tim iz Niša iz O.Š. „Dusko Radovic“, uz ostale pobednike iz Kragujevca, Leskovca, Pančeva i Zemuna  učestvovaće u finalnom  rangiranju i boriće se za nagradu u vrednosti od 1000 evra (u dinarskoj protivvrednosti) koje je obezbedila Vojvođanska banka za opremanje pobedničke škole sportskim rekvizitima.
„Projekat „Olimpijsko druženje“ je namenjen osnovcima koji će svojim aktivnim učešćem u sportskim i edukativnim radionicama imati priliku da kroz igru i druženje razvijaju takmičarski duh i upoznaju prave olimpijske vrednosti. Naša želja je da kao zvanična banka Olimpijskog komiteta Srbije još više aktiviramo mlade da se bave sportom “ – rekao je na otvaranju Predrag Simonović, direktor filijale Vojvođanske banke Niš centar.
Naredno Olimpijsko druženje održaće se početkom novembra , kada će priliku da se takmiče dobiti osnovci iz  Zemuna.
Povezana vest:  OI 2012, Organizatori OI u Londonu dostigli cilj od domaćih sponzorat