Vlade Divac 2015PREDSEDNIK OKS VLADE DIVAC UČESTVOVAO U RADU IZVRŠNOG ODBORA ANOK-A
 
Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije boravio je prethodna dva dana u Lozani gde je učestvovao u radu Izvršnog odbora Asocijacije nacionalnih olimpijskih komiteta (ANOK).
Članovima Izvršnog odbora izveštaje su podneli generalni sekretar, kao i predsednici Finansijske, Revizorske i Pravne komisije.
„Na sastanku u Lozani razgovarali smo o podnetim izveštajima i budućim pravcima rada ANOK-a. Imajući u vidu da je izvestan broj preporuka koje čine novu Olimpijsku agendu 2020 potekao upravo od ANOK-a, dogovorili smo korake za buduću implementaciju usvojenih preporuka. Takođe je odlučeno da će se ovogodišnja Generalna skupština održati u Vašingtonu i tada će po drugi put biti dodeljena priznanja najuspešnijim sportistima, timovima i organizacijama“, rekao je Vlade Divac.
Nakon završenog sastanka, predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah priredio je zajednički prijem za članove Izvršnog odbora Asocijacije nacionalnih olimpijskih komiteta i Evropskih olimpijskih komiteta.
Predsednik OKS Vlade Divac prvi put je izabran za člana Izvršnog odbora ANOK-a 2010. godine, a zatim je u decembru 2014 reizabran u novi četvorogodišnji mandat.
Povezana vest:  WADA suspendovala Rusiju na četiri godine