Basket Srbija-Litvanija 003

EI 2015 BAKU

Basketaši u polufinalu Evropskih igara

Tim Srbije u basketu 3 na 3 plasirao se u polufinale Evropskih igara pošto je u četvrtfinalnom meču pobedio ekipu Litvanije rezultatom 17:11.
Naši momci su odlično krenuli i stigli do vođstva od 8:4, da bi negde na polovini meča zastali i dozvolili protivniku da dođe do izjednačenja od 8:8. Nakon toga momci su skupili snage i skoncentrisano i sigurno preuzeli kontrolu nad utakmicom i rešili je u svoju korist.
„Litvanije je bila čekivano nezgodan protivnik. Tri godine igramo turnire i mi i oni, ali nismo se do sada susreli. Dosta teška utakmica, poveli smo 8:4, ali smo na polovini utakmice stali. Bilo je dosta naporno i teško, ali skupili smo snage i priveli utakmicu kraju kako trebe,“ rekao je Marko Ždero.
Protivnik u polufinalu biće im ekipa Španije koja je u četvrtfinalu savladala domaćina Azerbejdžan.
„Idemo u polufinale sa ekipom Španije. Nama dobro poznata ekipa. Dosta su jaki, nama ne odgovara baš njihov način igre, ali mislim da nisu dovoljno brzi i da ukoliko im nametnemo naš način igre i nametnemo svoje prednosti što su svakako dobra odbrana, brzina i šut za tri poene mislim da možemo jako lako da ih pobedimo,“ rekao je Marko Savić po završetku meča.
U drugom polufinalnom meču igraće Slovenija i Rusija.

Povezana vest:  Ministar turizma nije zabrinut za bezbednost tokom OI