Selektor srpskih vaterpolista Dejan Savić izjavio je da je zadovoljan današnjim remijem sa Mađarskom zbog rezultatskog zaostatka, ali da mu se ne dopada manjak agresivnosti njegove ekipe.

-Zadovoljan sam rezultatom jer smo iz poraza stigli do remija. Ipak, nismo bili dovoljno agresivni, što me brine. Nismo osećali pritisak, imamo dobru grupu igrača – rekao je Savić posle utakmice.

Srbija je na početku Olimpijskih igara u Rio De Žaneiru igrala nerešeno 13:13 sa Mađarskom, iako je gubila i sa četiri gola razlike.

-Mađarska je bila odlična, agresivna od samog početka, što je nama nedostajalo u odbrani. Jurili smo rezultat i uspeli da ga stignemo kada smo počeli da igramo odbranu na pravi način – kazao je Savić.

Povezana vest:  EKO SERBIA – PONOSNI SPONZOR OLIMPIJSKOG TIMA SRBIJE

Selektor je naveo da je na poluvremenu umesto golmana Branislava Mitrovića uveo Gojka Pijetlovića iz „psiholoških razloga“, što je i uspelo.

Najefikasniji u srpskom timu sa četiri gola bio je Filip Filipović, koji je čestitao svom timu na rezultatu.

-Nije to bilo ono što je trebalo da bude. Jurili smo rezultat. Moramo od početka do kraja da budemo u istom ritmu i onda je već sve u našim rukama. Čeka nas težak meč sa Grčkom i moramo da se okrenemo tome – rekao je Filipović.

Branislav Mitrović je rekao da srpska reprezentacija treba da bude zadovoljna bodom.

-Mađari su se bolje snašli sa ovim jutarnjim, ranim terminom. Mnogo su bolje ušli u meč i mnogo agresivnije. Ono što je dobro je da kako je tekla utakmica mi smo ulazili u naš ritam – rekao je Mitrović.

Povezana vest:  ZOI SOČI 2014, Petrović osvojio 63, Šmrković 76. mesto

On je kazao da će biti teško u narednom kolu protiv Grčke, za koju je ocenio da je jedna od najboljih ekipa na turniru.

-Verujem da će naša igra bolje funkcionisati u drugom meču i da ćemo pružiti bolju partiju nego danas – dodao je Branislav Mitrović.

Kapiten Živko Gocić kazao je da lako može da se desi da Srbija i Mađarska ponovo sastanu u finalu.

-Bili su izrazito agresivni u prve dve četvrtine i to se videlo po rezultatu. Kasnije smo podigli ritam plivanja i agresivnosti i na kraju uspeli da ih stignemo. Ne bi bilo nezasluženo da su nas pobedili. Lako može da se dogodi da dve ove ekipe igraju finale – kazao je Gocić.

Povezana vest:  OI 2016, Jefimova: Bilo je užasno u Riju, kao da je rat

Njegov saigrač Stefan Mitrović je rekao da je Srbija pokazala mentalnu snagu.

-Čak i da smo izgubili ovu utakmicu, koja ništa ne znači, imali bismo još četiri u grupi, tako da ne mogu da kažem da su ovi bodovi važni. Ali, borba je bila takva kao da se igrao ragbi – rekao je Mitrović.

Srbija će u drugom kolu Grupe A igrati protiv Grčke, u ponedeljak od 18.00 po srednjeevropskom vremenu.