Odbojkašice Srbije spremne su za velike rezultate i pokušaće da osvoje medalju na Olimpijskim igrama, rekla je danas Jovana Brakočević.

-Sazrele smo, dorasle većim i boljim rezultatima. Ekipa je željna, fokusirane smo na treninge i utakmice, ne dangubimo. Spremne smo za velika dela – rekla je Jovana Brakočević novinarima u Rio De Žaneiru.

Srpske odbojkašice su pobedom počele Olimpijske igre, pošto su ubedljivo u tri seta bile bolje od Italije. Narednu utakmicu igraće sutra protiv Portorika.

Povezana vest:  OI 2012, Počela ceremonija otvaranja Olimpijskih igara

Brakočevićeva, korektor srpskog tima, istakla je da je ubedljiva pobeda protiv Italije njenoj ekipi dala mnogo samopouzdanja za nastavak takmičenja.

-Drago mi je što smo počele pobedom protiv kvalitetne selekcije. One su se borile, dale sve od sebe, ali su individualni kvalitet i naš timski duh bili nadmoćniji. Sada nam sledi nezgodna ekipa Portorika. Favoriti smo i ne bi trebalo da bude većih problema – kazala je Jovana Brakočević.

Povezana vest:  Generalni sekretar OKS Đorđe Višacki na sastanku sa predsednikom EOK Patrikom Hikijem

Ona je navela da je fantastičan doživljaj igrati pred brazilskom publikom.

Jelena Nikolić je rekla da srpski tim treba da bude oprezan u svakoj utakmici.

-Moraćemo da budemo maksimalno oprezne. Niko nije slučajno na olimpijskim igrama. U našoj ekipi ima i mlađih i starijih igračica, ali imamo isti cilj. Mlađe su vodeće u ekipi. Svesni smo sebe, koliko možemo i guramo polako – rekla je Jelena Nikolić.

Povezana vest:  U Kruševcu održana godišnja sednica Skupštine

Ona je dodala da se ekipa pribojavala početka, da je bilo napeto pred duel sa Italijom, ali da je Srbija pokazala veliku zrelost i da pobeda daje veliko samopouzdanje.

Jelena Nikolić je navela da ekipi veoma prija što se utakmice igraju na dva dana jer imaju vremena da se mentalno i fizički odmore.