Selektor vaterpolo reprezentacije Hrvatske Ivica Tucak rekao je da je njegova ekipa u večerašnjem finalu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru izgubila od kvalitetnijeg tima.

-Izgubili smo od bolje ekipe i tu nema neke velike filozofije – rekao je Tucak, prenosi Hina.

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske izgubila je večeras od Srbije u finalu Igara u Riju sa 7:11 i tako nije uspela da odbrani zlato iz Londona.

-Srbi su jednostavno pokazali da su kvalitetnija ekipa, igrali su na način na koji su poosvajali sve ovih godina. Kod nas se nije radilo o psihološkoj blokadi, ne vidim neke razlike između finala i polufinala, koje smo odigrali sjajno. Više su nas ubili ti njihovi šutevi iz prekrašaja u trećoj ili petoj sekundi napada. Jedini način na koji smo mogli da ih dobijemo jeste da ih limitiramo na pet do sedam golova – rekao je Tucak.

Povezana vest:  Maljković izneo tri principa pomoću kojih će voditi OKS

Hrvatski selektor je naglasio da je njegova ekipa primila previše golova i da je odigrala loše u napadu. Komentirisao je i suđenje.

-Da smo imali sigurnost u obrani u prve dve četvrtine, puno bolje bismo odigrali i u napadu. Nije opravdanje, ali oni su daleko fizički jača ekipa od nas, a ovaj katastrofalni kriterijum suđenja, koji im je dopuštao hvatanje za glavu, išao im je na ruku – dodao je Tucak.

Povezana vest:  Japanski parlament podržao kandidaturu Tokija za OI 2020.

-Sada sam još vruć od utakmice i razočaran zbog poraza. Verovatno ću za dva ili tri sata biti puno veseliji kad shvatim da smo osvojili srebro u koje niko, osim nas, nije verovao. Ali opet, izgubili smo finale, a ja i dalje verujem, da igramo i sutra protiv njih, da možemo da ih dobijemo – dodao je on.

Povezana vest:  Ruski olimpijski šampion u bobu suspendovan zbog dopinga