Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas je odbacujući kritike da se u sport u Srbiji ne ulaže dovoljno, više puta za neke ljude rekao da su ološ, ne precizirajući na koga misli, ali je na zahtev novinara kazao da se to odnosi na sve one koji su vređali sportiste.

-Ološem sam nazvao sve one koji su vređali naše sportiste bez obzira na kojoj strani da se nalaze. To su slabe reči koje mogu da opišu koliko su oni jadni – rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je kazao da su ološ oni koji su govorili Davoru Štefaneku da svoje zlato treba da baci u blato, kao i onima koji su ružno govorili o atletičarki Ivani Španović nakon što je rekla da je država u nju dovoljno ulagala, kao i oni koji su kritikovali vaterpolistu Andriju Prlainovića, jer smatra da država ne ulaže dovoljno u sport.

Povezana vest:  Sreda bogat sportski dan za Srbe u Londonu

-Svako ko je napao i Prlainovića i koje Prlainoviću rekao zlato u blato je ološ, nisam hteo da uvredim vaterpolistu. Svi oni koji su iz moje stranke rekli za takvog čoveka rekli nešto loše, i oni su ološ – rekao je Vučić.

On je kazao i da ne vređa novinare i da za novinare nije reko da su ološ, a da je za novinare RTS samo pitao zašto je toliko njih moralo da ide u Rio na Olimpijske igre i da će tražiti odgovor koliko je novca za to potrošeno.

Povezana vest:  Kesler: Očekujemo bar jednu medalju u stonom tenisu