Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije usvojio je nakon okončane javne rasprave predlog izmena i dopuna Statuta Olimpijskog komiteta Srbije i uputio ga Skupštini na usvajanje. Sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije održaće se 9. marta.

 Za predstojeći letnji Evropski olimpijski festival mladih koji će se održati od 23. do 29. jula u mađarskom Đeru, Izvršni odbor OKS usvojio je preliminarnu brojčanu prijavu koja u ovom trenutku broji 62 sportista, ali ne obuhvta timske sportove jer kvalifikacije u određenim timskim sportovima još uvek nisu završene.

Povezana vest:  Od danas prodaja karata za finale Jadranske lige

Damir Štajner, izvršni direktor OKS, podneo je izveštaj sa sastanka šefova misija koji je početkom februara održan u gradu domaćinu predstojećih Zimskih olimpijskih igara koje će se u februaru 2018. održati u Pjongčangu. On je istakao da je sportska infrostrukura na visokom nivou i da iako ima još puna toga da se uradi u preostalih godinu i da je utisak učesnika Seminara da će sve biti spremno do početka Igara.

Povezana vest:  Na današnji dan - 21. april

Na osnovu osvojene zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Riju i kao najbolje plasirana ekipa naše zemlje, odlučeno je da vaterpolo reprezentacija Srbije bude korisnik programa „Pomoć ekipnim sportovima – Tokio 2020“ Olimpijske solidarnosti Međunarodnog olimpijskog komiteta naredne četiri godine.