Delegacija Olimpijskog komiteta Srbije predvođena predsednikom Božidarom Maljkovićem putuje danas za Skoplje, gde će se u naredna dva dana, 18-19. maja, održati Seminar Evropskih olimpijskih komiteta, odnosno sastanak predsednika i generalnih sekretara nacionalnih olimpijskih komiteta Evrope.

Uz predsednika Maljkovića delegaciju Olimpijskog komiteta Srbije će činiti generalni sekretar Đorđe Višacki, izvršni direktor Damir Štajner i menadžer za programe Olimpijske solidarnosti Miloš Milenković.

Povezana vest:  OI 2012, Himne olimpijskih pobednika izvodiće Londonska filharmonija

Neke od tema o kojima će govoriti na sastanku biće „Evropa i priprema olimpijskog sportskog događaja“, kao i „Evolucija digitalne komunikacije na sportskom događaju“.

Organizacioni komiteti predstojećih Olimpijskih igara u Tokiju 2020 i zimskih u Pjon Čangu 2018., kao i domaćin predstojećih, drugih po redu Evropskih igara koje će se 2019-e održati u Minsku u Belorusiji podneće izveštaje o toku priprema  i odgovarati na pitanja predstavnika nacionalnih olimpijskih komiteta.

Povezana vest:  Božidar Maljković još četiri godine na čelu OKS

Sastanak Evropskih olimpijskih komiteta prvi je zvanični sastanak međunarodnog karaktera u čijem radu će učestvovati novoizabrani predsednik OKS Božidar Maljković, a ujedno će to biti i prilika da se po prvi put susretene sa kolegama iz zemalja Evrope, kao i sa nekim od vodećih ljudi Međunarodnog olimpijskog komiteta.