Olimpijski komitet Srbije (OKS) i kompanija Hajneken (Heineken) Srbija ;potpisali su danas ugovor o nastavku saradnje u olimpijskom ciklusu Tokio 2020.

Ugovor o produžetku saradnje u Beogradu izmedju OKS i brenda Zaječarsko pivo potpisali su predsednik OKS Božidar Maljković i prvi čovek Hajneken Srbija Aleksandros Danilidis.

-Čestitam gospodinu Maljkoviću i novoizabranim članovima Olimpijskog komiteta Srbije. Uvereni smo da će uspeti da povedu srpski tim ka novim, velikim olimpijskim pobedama, a nama će biti zadovoljstvo da zajedno nastavimo da širimo duh olimpizma širom Srbije. Ponosni smo na partnerstvo sa Olimpijskim komitetom Srbije koje traje već osam godina i srećni smo zbog nastavka saradnje u naredne četiri godine. Sport je utkan u svaku poru srpskog društva. To je trajna i snažna vrednost koju dele Olimpijski komitet Srbije i Zaječarsko pivo – rekao je Danilidis na koktelu u Legatu Petra Lubarde na Topčiderskoj zvezdi.

On je dodao da je ponosan što je brend Zaječarsko pivo, uz podršku gradjana Srbije, tokom 2016. godine donirao vredna sredstava klubovima kojima je bila potrebna pomoć.

Povezana vest:  ZOI SOČI 2014, Petrović osvojio 63, Šmrković 76. mesto

-Zaječarsko pivo će nastaviti da pruža punu podršku Olimpijskom komitetu Srbije u nastojanjima da razvija i deli olimpijske vrednosti. Mi ćemo dati sve od sebe da i u predstojećem olimpijskom ciklusu, na putu ka Tokiju, podržimo jedan od najvažnijih elemenata srpskog sporta – male klubove koji predstavljaju nadu za budućnost, ispunjenu novim šampionima – rekao je poručio je Daniilidis.

Povezana vest:  Omega produžila saradnju sa MOK-om do 2032. godine

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković izrazio je zahvalnost zbog nastavka saradnje i pružanja podrške nacionalnom olimpijskom timu.

-Raduje nas nastavak ove saradnje jer izvesno ukazuje na to da su ljudi iz kompanije Hajneken prepoznali vrednost i značaj ulaganja u vrhunski olimpijski sport. Ova podrška će u mnogome pomoći realizaciju programa naših najboljih sportista i timova na putu za Tokio. Sa druge strane činjenica da su prikupljena sredstava, kroz akciju ‘Od Zaječara do Rija’ donirali klubovima najuspešnijih sportista iz Rija i Londona govori o njihovoj svesti i važnosti ulaganja i u sport na lokalu i na tome smo im posebno zahvalni. Veliko je zadovoljstvo imati ovakvog partnera – rekao je Maljković.

Povezana vest:  EI 2015 BAKU, Srebro za Milicu Mandić

Danilidis i Maljković su u prijatnoj atmosferi na Senjaku po potpisivanju saradnje razmenili poklone.