Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Đorđe Višacki izabran je za člana Izvršnog odbora Evropskih olimpijskih komiteta (EOK) na današnjoj Generalnoj skupštini te organizacije u Zagrebu.

Članove Izvršnog odbora EOK-a biraju predstavnici evropskih nacionalnih olimpijskih komiteta, a Višacki je od ukupno 23 kandidata za 12 mesta u Izvršnom odboru, dobio ubedljivo najviše glasova (ukupno 41 glas), saopštio je OKS.

Povezana vest:  Paraolimpijci u Osnovnoj školi Ruđer Bošković

„Počastvovan sam izborom za člana Izvršnog odbora EOK. Uz veliku ličnu satisfakciju, ovo doživljavam prvenstveno kao uspeh OKS. Izbor na ovako visoku i značajnu poziciju u evropskoj olimpijskoj porodici jasno govori o statusu koji OKS ima među drugim nacionalnim olimpijskim komitetima u Evropi“, rekao je Višacki.

On je naveo da će se truditi da u toku svog mandata doprinese jačanju te organizacije u okviru međunarodne olimpijske porodice, ali i u još boljem pozicioniranju OKS u okviru EOK.

Povezana vest:  NAGRADA U VREDNOSTI OD 100.000 DINARA OŠ „DRAGIŠA MIŠOVIĆ" IZ ČAČKA

Evropski olimpijski komiteti su danas izabrali doskorašnjeg dugogodišnjeg Predsednika Olimpijskog komiteta Slovenije Janeza Kocijančiča za novog Predsednika Evropskih olimpijskih komiteta.

Za potpredsednika izabran je Nils Nigard iz Danske, za generalnog sekretara ponovo je izabran Rafaele Panjoci iz Italije, dok je Kipranin Kikis Lazarides izabran za blagajnika te organizacije.