Pretposlednjeg dana takmičenja na Mediteranskim igrama sportisti Srbije su osvojili još dve medalje.

Tekvondistkinja Ana Bajić je u u prvoj borbi savladala Italijanku Giacomini rezultatom 4-0. U polufinalnoj borbi je bila bolja od Tunižanke Kus, a u finalu je rezultatom 5 – 1 savladala francuskinju Ble i osvojila 1. mesto u kategoriji +67kg.

U muškoj konkurenciji je naš predstavnik u kategoriji -67kg, Nikola Vučković izgubio u prvoj borbi od Italijana Spinose.

Povezana vest:  OI 2016, Milovanović ponosna; Maljković: Ispunile su zadatak

Veslač Marko Marjanović je u finalu discipline M 1x, u koje se plasirao direktno pobedom u svojoj kvalifikacionoj trci, osvojio drugo mesto sa vremenom 03:16.628 iza Italijana Rabaldija koji je u cilj ušao 1,871 sekunde ranije.

Igor Đerić i Aleksandar Beđik su u finalu trke dvojaca bez kormilara (M 2x) osvojili  5. mesto.

Naša predstavnica u ritmičkoj gimnastici Nastasija Gvozdić je u konačnom plasmanu višeboja zauzela 15. mesto sa osvojenih 46.700 bodova.

Povezana vest:  OI MOK, Rog želi da se zemlje Bliskog istoka uključe u trku za OI

 Rukometaši su takmičenje zaršili  porazom od Alžira u u razigravanju za plasman na 7. i 8. mesto sa dva poena razlike (28:30).

Biciklisiti Dušan Rajović i Veljko Stojnić su u trci na hronometar zauzeli 6. odnosno 11. mesto u konačnom plasmanu.

Poslednjeg dana takmičenja na Mediteranskim igrama nas očekuje još nastup vaterpolista u borbi za zlato protiv reprezentacije Grčke u utakmici koja počinje u 12.10.

Povezana vest:  MOK razmatra slučaj pet pozitivnih sportista na OI 2004.

Na kraju današnjeg dana Srbija se nalazi na 8. mestu zemalja osvajača medalja sa ukupno 32 medalje, od kojih  je 12 zlatnih, 11 srebrnih i 9 bronzanih.