Reprezentativci Srbije otputovali su danas za Buenos Ajres, gde će od 2. do 18. oktobra učestvovati na Olimpijskim igrama mladih.

Kako se navodi u saopštenju Olimpijskog komiteta, Srbiju će na takmičenju predstavljati 16 sportista u osam individualnih sportova: atletika, gimnastika, karate, plivanje, stoni tenis, streljaštvo, tenis i tekvondo.

„Mislim da je ovo prvi put da krećem na takmičenje gde sam u ekipi medju starijima i iskusnijima. Uzbudjena sam i radujem se novom takmičenju. Spremala sam se, uvek očekujem najviše od sebe. Svakako se nadam finalu, a verujem da imam šanse i za medalju“, rekla je plivačica Anja Crevar.

Povezana vest:  OI 2012, Sutra na terenu Vaterpolisti protiv Mađara, Đoković, strelci

Crevar, koja je sa 16 godina bila učesnik Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. godine, nosiće zastavu Srbije na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara mladih.

„Čast mi je i veliko zadovoljstvo što sam dobila prilku da nosim zastavu Srbije na ceremoniji otvaranja. Radujem se, uzbudjenje pred takmičenje je veće, a razmišjam i o tome kako da opravdam poverenje“, dodala je ona.

Povezana vest:  OI 2016, Srpske odbojkašice: Grupa je teška, a cilj jasan

Karatistkinja Ivana Perović krenula je u Buenos Ajres kao aktuelna svetska kadetska prvakinja.

„Jako sam uzbudjena kao i ostatak ekipe. Kod mene je u neku ruku dupla radost zato što je karate prvi put na programu Olimpijskih igara. Nadam se da ću ponovo obradovati svoju zemlju, kao medaljom sa Svetskog prvenstva“, rekla je ona.

Povezana vest:  Pripreme za "najsigurnije Olimpijske igre u istoriji"