Đorđe Višacki prisustvovao paljenju olimpijskog plamena za XIV Zimski EYOF

///Đorđe Višacki prisustvovao paljenju olimpijskog plamena za XIV Zimski EYOF

Đorđe Višacki prisustvovao paljenju olimpijskog plamena za XIV Zimski EYOF

U Rimu je juče upaljen olimijski plamen za XIV Zimski Evropski olimpijski festival mladih koji će se od 10. do 15. februara održati u Sarajevu i Istočnom Sarajevu. Ne ceremoniji „Plamen mira“ održanoj na olimpijskom stadionu u Rimu obratio se i generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije i član Izvršnog odbora Evropskih olimpijskih komiteta Đorđe Višacki.

„Rođen sam u zemlji čija je Bosna i Hercegovina bila deo i znam kroz šta smo svi na tim prostorima prošli. Tim pre je moja želja da se EYOF održi u Sarajevu i Istočnom Sarajevu bila veća. Plamen mira je simbolična poruka koja ujedinjuje građane Sarajeva i Istočnog Sarajeva. Olimpijski duh se vraća u Sarajevo, na Jahorinu i Bjelašnicu. Verujem da će ovaj EYOF biti poseban i ostati upamćen kao što su i Igre u Sarajevu bile,“rekao je Višacki.

Povezana vest:  OI 2016, Vasić i Bedjik u polufinalu Olimpijskih igara

Olimpijski plamen će narednih dana putovati do Sarajeva gde će 10. februara biti upaljen plamenik na olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović – Hase“,  nekada poznatom kao Koševo. Na ovom stadionu goreo je i olimpijski plamen za vreme Zimskih olimpijskih igara održanih 1984. u Sarajevu.

Nenad Vuković, gradonačelnik Istočnog Srajeva zahvalio se Evropskim olimpijskim komitetima: „Hvala vam na kontinuiranoj podršci koja nam je dala neophodnu energiju da organizujemo nadam se uspešan multisportski događaj.”

Povezana vest:  OI 2016, Amerikankama ekipno zlato u gimnastici

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka rekao je da je Zimski Evropski olimpijski festival prilika za Sarajevo i Istično Sarajevo da zajedno rade ka zajedničkom cilju, svetlijoj i uspešnijoj budućnosti.

By | 2019-02-01T23:30:41+00:00 februar 1st, 2019|Olimpizam|0 Comments

Leave A Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.